Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ukrajina uvalila sankce na duchovní, kteří podporovali ruskou invazi

Ze světa

Ukrajina uvalila sankce na duchovní, kteří podporovali ruskou invazi

ČTK / 6. 12. 2022 16:55

Ukrajinské úřady uvalily sankce na deset vysoce postavených duchovních napojených na ukrajinskou pravoslavnou církev moskevského patriarchátu. Ti podle nich souhlasili se spoluprací s ruskými okupačními orgány nebo ospravedlňovali invazi. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na ukrajinské bezpečnostní služby.

Ze světa

V Římě rozsvítili vánoční strom a odhalili betlém. Italská církev se také vrací k pozdravení pokoje

ČTK / 3. 12. 2022 22:04

V Římě rozsvítili vánoční strom a odhalili betlém. Italská církev se také vrací k pozdravení pokoje Ve Vatikánu dnes oficiálně rozsvítili vánoční strom. Svatý stolec získal 30 metrů vysokou jedli darem od malé horské vesnice Rosello v regionu Abruzzo. Během ceremonie na Svatopetrském náměstí byly rovněž odhaleny osvícené jesličky. Italská katolická církev dnes také oznámila, že v rámci uvolnění opatření proti šíření koronaviru znovu zavede podávání rukou při pozdravení pokoje.

Ze světa

Papež pojede v lednu na návštěvu Konga a Jižního Súdánu, kde se setká i s arcibiskupem Welbym

ČTK, red. / 3. 12. 2022 1:25

Papež pojede v lednu na návštěvu Konga a Jižního Súdánu, kde se setká i s arcibiskupem Welbym Papež František navštíví začátkem roku Kongo a Jižní Súdán. Jde o odloženou cestu, která se měla uskutečnit letos v červenci, ale kvůli zdravotním problémům papeže ji Vatikán  zrušil. František zahájí cestu 31. ledna v Kongu, kde stráví tři dny, pak odcestuje do Jižního Súdánu, kde bude do 5. února. V jihosúdánské metropoli Džubě se k papežovi připojí arcibiskup canterburský Justin Welby a vysoký představitel Skotské církve Iain Greenshields.

Ze světa

Ukrajina chce náboženskou nezávislost na Rusku, prohlásil Zelenskyj

ČTK / 2. 12. 2022 9:45

Ukrajina chce náboženskou nezávislost na Rusku, prohlásil Zelenskyj Ukrajina si chce zajistit náboženskou nezávislost na Rusku, oznámil včera v pravidelném večerním projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Kvůli problematice činnosti náboženských organizací se podle něj dnes sešla ukrajinská bezpečností rada.

Domácí zpravodajství

Pražské arcibiskupství možná prodá i hotel v Dolních Břežanech, je ztrátový

ČTK / 1. 12. 2022 19:21

Pražské arcibiskupství možná prodá i hotel v Dolních Břežanech, je ztrátový Do nájemního bydlení jako svého zdroje příjmů chce pražské arcibiskupství vložit do roku 2025 téměř tři miliardy korun a plánuje mít tisíc bytů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)