Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tomáš Halík promluví v Římě na kurzu formace pro nové biskupy

Ze světa

Tomáš Halík promluví v Římě na kurzu formace pro nové biskupy

ČKA / 14. 9. 2022 12:41

V prvních týdnech září se v Římě koná v prostorách univerzity Regina Apostolorum každoroční formační kurz pro nové biskupy, Dohromady se ho účastní asi 320 biskupů ze všech kontinentů. V rámci druhého týdne – pro biskupy z Evropy, USA, Kanady, Jižní Ameriky, Austrálie a Oceánie – byl mons. Tomáš Halík pozván pronést 14. září přednášku o "znameních doby a úloze církve". 

Ze světa

Papež František přiletěl na návštěvu Kazachstánu. Zúčastní se setkání náboženských představitelů

ČTK / 14. 9. 2022 0:35

Papež František přiletěl na návštěvu Kazachstánu. Zúčastní se setkání náboženských představitelů Papež František dnes přiletěl na třídenní návštěvu Kazachstánu, kde se zúčastní světového setkání náboženských vůdců. Kvůli bolestem kolena je na invalidním vozíku, po příletu se vydal na jednání s kazachstánským prezidentem Kasymem-Žomartem Tokajevem.

Domácí zpravodajství

Biskupové radí volit ty, kdo slouží občanům a nepřináší příliš jednoduchá řešení

ČTK / 13. 9. 2022 19:32

Biskupové radí volit ty, kdo slouží občanům a nepřináší příliš jednoduchá řešení Čeští a moravští biskupové apelují na věřící, aby v nadcházejících volbách věnovali svou pozornost těm, kdo se nějakým způsobem již osvědčili ve službě svým spoluobčanům a také těm, kteří nepřinášejí příliš jednoduchá řešení a nestaví se do role spasitelů.

Ze světa

Ruský patriarcha Kirill vyzval k modlitbám za Putina a armádu

ČTK / 13. 9. 2022 13:43

Ruský patriarcha Kirill vyzval k modlitbám za Putina a armádu Moskevský patriarcha Kirill vyzval věřící k modlitbám za prezidenta Vladimira Putina a ruskou armádu. Země podle nejvyššího představitele ruské pravoslavné církve nastoupila na „osudovou misi“ proti cizím mocnostem, které chtějí zničit její nezávislost.

Domácí zpravodajství

Ve svatovítské katedrále bude ekumenická modlitba za Alžbětu II.

ČTK / 12. 9. 2022 15:10

Ve svatovítské katedrále bude ekumenická modlitba za Alžbětu II. Ve svatovítské katedrále v Praze se ve čtvrtek 15. září od 18:00 uskuteční ekumenická modlitba za královnu Alžbětu II. Panovnice, která stála v čele britské monarchie 70 let a byla také nejvyšší představitelkou anglikánské církve, zemřela minulý týden v 96 letech. Setkání ve svatovítském chrámu pořádá Arcibiskupství pražské, Ekumenická rada církví a Anglikánská evropská diecéze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)