Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František jmenoval 20 nových kardinálů, dále klesá váha Evropy

Ze světa

Papež František jmenoval 20 nových kardinálů, dále klesá váha Evropy

ČTK / 28. 8. 2022 23:45

Papež František dnes ve Vatikánu jmenoval 20 nových kardinálů, z nichž 16 by nyní mělo právo volit novou hlavu katolické církve, protože jim ještě nebylo 80 let. Podobně jako v předchozích letech papež vybíral především mezi představiteli církve mimo Evropu. Své zástupce budou ve sboru kardinálů nově mít Mongolsko, Paraguay, Singapur a Východní Timor.

Ze světa

Kyjev si předvolal apoštolského nuncia kvůli výrokům papeže o Duginové

ČTK / 26. 8. 2022 22:16

Kyjev si předvolal apoštolského nuncia kvůli výrokům papeže o Duginové Ukrajinské ministerstvo zahraničí si ve čtvrtek předvolalo apoštolského nuncia, aby mu vyjádřilo protest proti slovům papeže Františka ohledně zavražděné dcery ruského nacionalistického ideologa Darji Duginové. Ta zemřela minulý týden v Moskvě při atentátu a papež ji tento týden při generální audienci zařadil mezi nevinné oběti války na Ukrajině. "Ukrajina je hluboce zklamaná papežovými slovy, která nespravedlivě srovnávají agresora a oběť," sdělilo ministerstvo zahraničí nunciovi Visvaldasovi Kulbokasovi.

Ze světa

Papež navštíví poutní město L'Aquila. Vzpomene i na oběti zemětřesení

vaticannews, red. / 26. 8. 2022 12:46

Papež navštíví poutní město L'Aquila. Vzpomene i na oběti zemětřesení Každý rok 28. a 29. srpna se v italské L'Aquile obnovuje slavnostní obřad Perdonanza, plnomocné odpustky, které papež Celestýn V. v roce 1294 udělil bulou Inter sanctorum solemnia, známou také jako “bula o odpuštění”, každému, kdo po splnění určitých podmínek vstoupí do baziliky Santa Maria di Collemaggi. Letos je u příležitosti slavnosti Perdonanza Celestiniana, která se koná již po 728., naplánována pastorační návštěva papeže Františka v L'Aquile.

Ze světa

Moskevský patriarcha se v Kazachstánu nesetká s papežem, na shromáždění nepojede

ČTK / 25. 8. 2022 0:09

Moskevský patriarcha se v Kazachstánu nesetká s papežem, na shromáždění nepojede Moskevský patriarcha Kirill se nezúčastní nadcházejícího kongresu světových náboženských vůdců v Kazachstánu, a nesetká se tak ani na okraj schůze s papežem Františkem. 

Ze světa

Papež vzpomněl na nevinné oběti války na Ukrajině, zahrnul do nich i Duginovou

ČTK / 25. 8. 2022 0:05

Papež vzpomněl na nevinné oběti války na Ukrajině, zahrnul do nich i Duginovou Papež František dnes označil za "nevinnou oběť války" dceru ruského nacionalistického ideologa Darju Duginovou, která zemřela při sobotním atentátu v Moskvě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)