Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Při letošní Noci kostelů se otevře rekordní počet chrámů. Připojí se i Senát

Domácí zpravodajství

Při letošní Noci kostelů se otevře rekordní počet chrámů. Připojí se i Senát

ČTK / 7. 6. 2022 23:00

Senát se letos poprvé zapojí do akce Noc kostelů. Zpřístupní kapli svatého Václava, která prochází podlažími v jednom z rohů Valdštejnského paláce. Letošní noc kostelů bude symbolicky zahájena v pátek 10. června v 17:00 v kapli Staroměstské radnice. Tematicky se Noc kostelů připojuje k Mezinárodnímu roku skla vyhlášenému UNESCO a k osobě Jana Ámose Komenského.

Ze světa

Papež František bude jednat s představiteli Ukrajiny o možné návštěvě země

ČTK, red. / 7. 6. 2022 10:40

Papež František bude jednat s představiteli Ukrajiny o možné návštěvě země Papež František bude v brzké době jednat s představiteli Ukrajiny o možné návštěvě této země, která se stala terčem ruského útoku. Papež to podle agentury Reuters uvedl při sobotním setkání s dětmi ve Vatikánu.

Ze světa

Katolických dní v Německu se se zúčastnily desetitisíce lidí. Dorazili i Češi a Moravané

Vlastní zpráva /pš / 6. 6. 2022 9:43

Katolických dní v Německu se  se zúčastnily desetitisíce lidí. Dorazili i Češi a Moravané V posledních květnových dnech proběhly v Německu katolické dny. Několikadenní setkání účastníků z německojazyčných zemí se koná od roku 1848. Letošní 102. ročník hostilo město Stuttgart, setkání se zúčastnily desetitisíce lidí. Příští setkání je plánované na rok 2024 v Erfurtu. 

Domácí zpravodajství

Evangelické kostely rozezní hudba a zpěv z nového zpěvníku

e-cirkev.cz, red / 5. 6. 2022 0:41

Evangelické kostely rozezní hudba a zpěv z nového zpěvníku Českobratrská církev evangelická má po více než 40 letech nový zpěvník. Přivítá jej při slavnostních bohoslužbách 5. června od 15 hodin v pražském evangelickém kostele U Salvátora (Salvátorská 1045/1, Praha 1). Zpěvník obsahuje téměř 800 písní a textů.

Ze světa

V Doněcké oblasti na Ukrajině po ostřelování zničili dřevěný kostel

ČTK / 5. 6. 2022 0:26

V Doněcké oblasti na Ukrajině po ostřelování zničili dřevěný kostel Rusko a Ukrajina se dnes navzájem obvinily z poničení dřevěného kostela Všech svatých v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj tvrdí, že ruská armáda dělostřelecký útok na Svatohorskou lávru, pravoslavný klášter u Svjatohirsku, podnikla záměrně. Před boji se podle něj na místě ukrývalo asi 300 civilistů včetně 60 dětí. Podle Moskvy kostel při ústupu naopak vypálili ukrajinští vojáci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)