Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Děkujeme všem čtenářům za podporu Christnetu

Výběr Christnetu

Děkujeme všem čtenářům za podporu Christnetu

Vlastní zpráva / 19. 5. 2022 9:54

Děkujeme všem našim čtenářům za přízeň! Na výzvu o finanční podporu na provoz redakce a správu účetnictví se za týden vybralo okolo 50 tisíc korun. Mohli jsme tak uhradit fakturu za zpracování účetnictví a daňového přiznání, pravidelnou měsíční faktura za zpravodajství ČTK i vyplatit odměny většině autorů článků, redaktorům a editorům za poslední měsíc. 

Domácí zpravodajství

Rozpory v pravoslavné církvi na Moravě se po Brně projevily i v Hodoníně

ČTK / 18. 5. 2022 15:43

Rozpory v pravoslavné církvi na Moravě se po Brně projevily i v Hodoníně Rozpory v pravoslavné církvi na Moravě se po Brně projevily také v Hodoníně. V neděli tam vikární biskup Izaiáš, který fakticky řídí olomoucko-brněnskou eparchii, přijel bez ohlášení převzít kapli svatého Metoděje, čímž překvapil tamní věřící i dřívějšího duchovního správce Matúše Vavra.

Domácí zpravodajství

Plzeňská diecéze má nového generálního vikáře Petra Hrušku, jeho předchůdce odešel z kněžské služby

bip, lkt / 18. 5. 2022 10:53

Plzeňská diecéze má nového generálního vikáře Petra Hrušku, jeho předchůdce odešel z kněžské služby Biskup Tomáš Holub jmenuje k 1. červnu generálním vikářem Diecéze plzeňské Petra Hrušku, dosavadního faráře v Chebu a okrskového vikáře Chebského vikariátu. K předání úřadu od současného výkonného ředitele kurie Jakuba Holíka dojde během letních měsíců

Ze světa

Svátek apoštolky Junie oslavily německé katoličky kázáním žen v kostele

Vlastní zpráva / 18. 5. 2022 10:21

Svátek apoštolky Junie oslavily německé katoličky kázáním žen v kostele 17. května se v kalendáři připomíná svátek Junie. Katolické společenství žen Německa se už potřetí rozhodlo v těchto dnech připomenout apoštolku Junii a realizovat kázání žen. Motto celé akce zní: 12 žen, 12 míst, 12 kázání. Ženy, které působí převážně v oblasti duchovního doprovázení, budou mít kázání v průběhu eucharistické bohoslužby, což církevní právo nedovoluje.

Domácí zpravodajství

Ukrajinské matky s dětmi se začaly ubytovávat v bývalém klášteře voršilek v Brně

ČTK / 17. 5. 2022 8:27

Ukrajinské matky s dětmi se začaly ubytovávat v bývalém klášteře voršilek v Brně Ukrajinské matky s dětmi se začaly ubytovávat v bývalém klášteře voršilek v centru Brna. Od neděle byl obsazený jeden pokoj, dnes přes poledne se nastěhovaly další tři rodiny. Další budou přibývat.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)