Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Představitelé církví uctili válečné oběti v popravčí místnosti věznice na Pankráci

Domácí zpravodajství

Představitelé církví uctili válečné oběti v popravčí místnosti věznice na Pankráci

e-cirkev.cz / 6. 5. 2022 9:34

5. května uplynulo 77 let od vypuknutí  povstání českého lidu. Mnoho obyvatel tehdejšího protektorátu zemřelo během běsnění nacistického režimu nejen na pouličních barikádách, ale také ale také na pražském Pankráci. Jejich památku připomněl v prostorách věznice pietní akt. Obětem, které si zde vyslechly rozsudek smrti, přišli projevit úctu zástupci parlamentu, vlády, hlavního města, pražského arcibiskupství, české obce sokolské a také synodní senior ČCE Pokorný.

Ze světa

Papež se poprvé objevil na veřejnosti na kolečkovém křesle

ČTK / 5. 5. 2022 18:32

Papež se poprvé objevil na veřejnosti na kolečkovém křesle Papež František se dnes poprvé objevil na veřejnosti na kolečkovém křesle. Informovala o tom agentura AFP. Pětaosmdesátiletý papež si již delší dobu stěžuje na akutní bolesti kolen a tento týden uvedl, že kvůli tomu není schopen chůze.

Domácí zpravodajství

Ministerstvo kultury neodebere registraci odnoži ruské pravoslavné církve v Česku

ČTK / 5. 5. 2022 9:39

Ministerstvo kultury neodebere registraci odnoži ruské pravoslavné církve v Česku Ministerstvo kultury (MK) neodebere registraci odnoži ruské pravoslavné církve v Česku. Na základě vyjádření nejvyššího představitele ruské pravoslavné církve, moskevského patriarchy Kirilla, který podporuje ruskou invazi na Ukrajině, dostalo MK podnět k odebrání registrace.

Ze světa

Papež František zvolil k popisu rozhovoru s patriarchou Kirillem nevhodný tón, tvrdí Moskva

ČTK / 5. 5. 2022 8:46

Papež František zvolil k popisu rozhovoru s patriarchou Kirillem nevhodný tón, tvrdí Moskva Vedení ruské pravoslavné církve se včera ohradilo proti výrokům papeže Františka, který v úterý popsal svůj březnový rozhovor s moskevským patriarchou Kirillem. Podle Moskvy papež referoval o jednání chybným tónem a zkreslil jeho obsah, píše deník Corriere della Sera. 

Domácí zpravodajství

Evangelický farář Ivo Mareš kandiduje na prezidenta

Vlastní zpráva / 3. 5. 2022 20:35

Evangelický farář Ivo Mareš kandiduje na prezidenta Dalším kandidátem na prezidenta je teolog Ivo Mareš. Mareš působil jako protestantský farář i novinář.  „Pracuji s těmi, kterým nedal nikdo hlas,“ řekl. Mareš v současnosti působí jako mluvčí Diakonie Českobratské církve evangelické.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)