Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František letí na Kypr a do Řecka podpořit uprchlíky a ekumenický dialog

Ze světa

Papež František letí na Kypr a do Řecka podpořit uprchlíky a ekumenický dialog

ČTK / 1. 12. 2021 15:38

Hlavním cílem pětidenní návštěvy papeže Františka na Kypru a v Řecku, kterou zahájí ve čtvrtek, je prohloubit ekumenický dialog a upozornit na dramatickou situaci uprchlíků. Na programu má i setkání s představiteli pravoslavné církve na Kypru a v Aténách.

Ze světa

Předseda papežské rady pro jednotu křesťanů navštívil konstantinopolský patriarchát

vaticannews / 1. 12. 2021 10:57

Předseda papežské rady pro jednotu křesťanů navštívil konstantinopolský patriarchát Předseda Papežské rady pro jednotu křesťanů, kard. Kurt Koch, vedl vatikánskou delegaci, která se včera v Istanbulu zúčastnila liturgie ze svátku sv. Ondřeje, patrona konstantinopolského ekumenického patriarchátu. V jejím závěru patriarcha Bartoloměj přečetl poselství papeže Františka, které mu kardinál Koch předal.

Domácí zpravodajství

Ranní roráty zvou k adventnímu rozjímání

ČTK, red. / 29. 11. 2021 12:51

Ranní roráty zvou k adventnímu rozjímání Začíná advent, doba duchovní přípravy na Vánoce. Už podruhé advent ovlivní epidemie koronaviru. I přes omezení mohou lidé přijít rozjímat na roráty, což jsou ranní bohoslužby, které mají původ v utraquistické tradici husitské církve. Začínají brzy ráno ještě za tmy a v některých kostelích jsou slaveny jen při svíčkách.

Domácí zpravodajství

Židům dnes začíná svátek chanuka, potrvá osm dní

ČTK / 28. 11. 2021 0:57

Židům dnes začíná svátek chanuka, potrvá osm dní Dnes začíná osmidenní židovský svátek chanuka, známý jako svátek světel. Vrchní pražský rabín David Peter zapálí první chanukovou svíci v neděli v 18:00 v Památníku ticha na pražském nádraží Bubny. Setkání nazvané Světlo pro vítězství završí letošní vzpomínkový cyklus k 80. výročí zahájení deportací Židů z českých zemí.

Domácí zpravodajství

Biskup Václav Malý dostal nejvyšší francouzské vyznamenání Řád čestné legie

ČTK / 28. 11. 2021 0:54

Biskup Václav Malý dostal nejvyšší francouzské vyznamenání Řád čestné legie Biskup Václav Malý, jedna z významných postav československého disentu a sametové revoluce, převzal v pátek na francouzském velvyslanectví v Praze nejvyšší francouzské státní vyznamenání,Řád čestné legie.  Vyznamenání získal biskup Malý zejména za osobní nasazení v prosazování lidských práv. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)