Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kolín nad Rýnem povolí muezziny svolávající k modlitbám

Ze světa

Kolín nad Rýnem povolí muezziny svolávající k modlitbám

ČTK / 12. 10. 2021 9:28

Kolín nad Rýnem jako první velké město v Německu mešitám povolí svolávání k modlitbě prostřednictvím muezzinů. Radnice sdělila, že to má být znamením respektu a toho, jak si město váží různorodosti. Svolávání k modlitbě se bude moci Kolínem rozléhat vždy v pátek kolem poledne.

Ze světa

Předsedkyně americké Sněmovny hovořila s papežem o potratech na pozadí bouřlivých debat v USA

ČTK / 12. 10. 2021 0:34

Předsedkyně americké Sněmovny hovořila s papežem o potratech na pozadí bouřlivých debat v USA Předsedkyně americké Sněmovny reprezentantů a katolička Nancy Pelosiová se ve Vatikánu setkala s papežem Františkem, hovořili o potratech. Pelosiová nedávno čelila kritice části amerických biskupů za svou podporu práva na potrat. Federální vláda a stát Texas v posledních týdnech vedou spor o texaský zákon zakazující prakticky všechny potraty, spor zažil již několik zvratů a ve Spojených státech vyvolává mnoho emocí.

Ze světa

Socha Krista Spasitele se nad Riem de Janeiro tyčí již 90 let

ČTK / 11. 10. 2021 17:46

Socha Krista Spasitele se nad Riem de Janeiro tyčí již 90 let  Obří socha žehnajícího Krista Spasitele byla na hoře Corcovado v Riu de Janeiro odhalena 12. října 1931. K druhému největšímu brazilskému městu patří stejně neodmyslitelně jako slavná pláž Copacabana nebo každoroční festival samby. 

Archiv zpráv

Arcibiskup Graubner vyzval k modlitbám za prezidenta a pogratuloval vítězům voleb

cirkev.cz, red. / 11. 10. 2021 17:43

Arcibiskup Graubner vyzval k modlitbám za prezidenta a pogratuloval vítězům voleb Olomoucký arcibiskup a předseda České biskupské konference Jan Graubner vyzval k modlitbě za prezidenta. „Vyzývám v první řadě k modlitbě za prezidenta republiky, v níž mu vyprošujme uzdravení a současně sílu plnit pro dobro celé společnosti zásadní úkoly hlavy státu v této důležité době,“ napsal dnes Graubner.

Ze světa

Svěcení žen v římskokatolické církvi podporují i biskupové

Vlastní zpráva / 9. 10. 2021 0:12

Svěcení žen v římskokatolické církvi podporují i biskupové Biskupové Overbeck a Bode vyjádřili podporu svěcení žen. Uvádějí, že pro ty, kdo jsou hluboce přesvědčeni o rovnosti všech lidí, už není dosavadní církevní praxe pochopitelná.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 49)