Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Tříkrálová sbírka vynesla 80,3 mil. Kč, o 50 mil. méně než loni

Domácí zpravodajství

Tříkrálová sbírka vynesla 80,3 mil. Kč, o 50 mil. méně než loni

ČTK / 22. 2. 2021 20:36

Tříkrálová sbírka letos vynesla celkem 80,3 milionu korun, o 50 milionů méně než loni. Kvůli epidemii koronaviru nemohli tentokrát koledníci s pokladničkami do ulic. Pořádající Charita ČR je s výsledkem spokojena, některé plány bude ale potřeba omezit.

Ze světa

Itálie si připomíná rok od první nákazy koronavirem. Zdravotníky ocenil prezident i papež František

ČTK / 22. 2. 2021 11:50

Itálie si připomíná rok od první nákazy koronavirem. Zdravotníky ocenil prezident i papež František Itálie si 20. února připomněla rok od chvíle, kdy se v zemi potvrdil první domácí případ nákazy koronavirem. Právě tento den proto vláda nově prohlásila svátkem zdravotníků. Jejich úsilí v boji proti pandemii ocenili i prezident Sergio Mattarella a papež František. Ten hovořil o tom, že odhodlání lékařů a sester je "vakcínou proti individualismu a sobectví".

Ze světa

Papež přijal rezignaci kardinála Saraha na úřad prefekta Kongregace pro bohoslužbu a svátosti

Vlastní zpráva / 20. 2. 2021 17:25

Papež přijal rezignaci kardinála Saraha na úřad prefekta Kongregace pro bohoslužbu a svátosti Papež František přijal rezignaci kardinála Roberta Saraha na úřad prefekta Kongregace pro bohoslužbu a svátosti. Sarah pochází ze západoafrického státu Guinea. Kardinál dovršil věk 75 let v červnu minulého roku a byl nejstarším africkým prelátem ve Vatikánu.

Ze světa

Srbsko má nového patriarchu, podle médií je blízký prezidentovi

ČTK / 19. 2. 2021 15:43

Srbsko má nového patriarchu, podle médií je blízký prezidentovi Srbská pravoslavná církev (SPC) si ve čtvrtek zvolila nového patriarchu, kterým se stal 59letý metropolita Porfirije. V pozici nejvyššího představitele tradičně vlivné církve nahradí Irineje, který zemřel v listopadu po nákaze koronavirem.

Domácí zpravodajství

Biskupové Holub a Radkovský vyjádřili podporu pro výzvu k otevření německých hranic českým pacientům

ČTK, bip.cz, red. / 19. 2. 2021 1:04

Biskupové Holub a Radkovský vyjádřili podporu pro výzvu k otevření německých hranic českým pacientům Současný a emeritní plzeňský biskup Tomáš Holub a František Radkovský vyjádřili svoji podporu signatářům z řad volených zástupců Karlovarského kraje ministru zdravotnictví. V dopise, zveřejněném na stránkách biskupství, je obsažena například výzva k přeshraniční spolupráci mezi českými a německými nemocnicemi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)