Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Počet lidí na bohoslužbách bude v Česku i Francii záviset na velikosti kostela

Domácí zpravodajství

Počet lidí na bohoslužbách bude v Česku i Francii záviset na velikosti kostela

ČTK, red. / 29. 11. 2020 22:31

Počty lidí na bohoslužbách se budou od čtvrtka řídit velikostí kostela. Po jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictí Jan Blatný (za ANO). "Nejen kvůli době adventní jsou upraveny bohoslužby, budou se řídit nikoli absolutním počtem osob, ale kapacitou kostela," uvedl. Obecně má platit pravidlo jedné osoby na 15 metrů čtverečních plochy.

Domácí zpravodajství

Při útoku teroristy ve Vídni se věřící zabarikádovali v kostele

ČTK / 27. 11. 2020 22:59

Při útoku teroristy ve Vídni se věřící zabarikádovali v kostele Při útoku teroristy v centru Vídně, při kterém začátkem listopadu zemřeli čtyři lidé, se dvěma desítkám mladých věřících podařilo hrozícímu nebezpečí uniknout tak, že se zabarikádovali v kostele.

Domácí zpravodajství

Na Barrandově otevřeli nový kostel. Někteří dárci věnovali celoživotní úspory

archiweb.cz, red. / 26. 11. 2020 15:02

Na Barrandově otevřeli nový kostel. Někteří dárci věnovali celoživotní úspory Na pražském sídlišti na Barrandově v neděli 22. listopad posvětil kardinál Dominik Duka nový kostel Kirsta Spasitele. Kostel má tradiční jednolodní půdorys, výrazný portál a věž se zvony, interiér liturgickými prvky vybavili sochaři Petr Váňa a Stanislav Kolíbal. Při nedělním obřadu byl do oltáře vložen ostatek sv. Ludmily.

Ze světa

V Rusku se chystá nový proces se zakázanými jehovisty

ČTK / 25. 11. 2020 8:35

V Rusku se chystá nový proces se zakázanými jehovisty Ruští vyšetřovatelé otevřeli nový trestní případ proti členům Svědků Jehovových v Rusku. Domovní prohlídky se uskutečnily ve více než dvou desítkách regionů, oznámila včera agentura Interfax s odvoláním na mluvčí kriminální ústředny. Zadrženým vůdcům jehovistů hrozí až deset let vězení.

Domácí zpravodajství

Česko si připomnělo Červenou středu a s ní pronásledované pro víru

ČTK / 25. 11. 2020 8:13

Česko si připomnělo Červenou středu a s ní pronásledované pro víru Česká republika se znovu připojila k mezinárodní iniciativě Červená středa, která chce připomínat utrpení pronásledovaných pro víru. Program v Praze začne konferencí v Karolinu o pronásledování pro víru ve světě, po ní bude následovat společná křesťansko-židovská modlitba a průvod kolem tří červeně nasvícených budov. Ty jsou symbolem Červené středy.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)