Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Počet lidí na svatbách, pohřbech a bohoslužbách by se mohl zvýšit

Domácí zpravodajství

Počet lidí na svatbách, pohřbech a bohoslužbách by se mohl zvýšit

ČTK / 13. 11. 2020 15:27

Pokud v České republice bude platit čtvrtý stupeň systému hodnocení epidemie, zvýší se počet osob na pohřbech, svatbách a bohoslužbách na maximálně 20 lidí. Vyplývá to ze systému, podle něhož se bude řídit postupné uvolňování protikoronavirových opatření v Česku a který dnes představil ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Domácí zpravodajství

Na pražské Bílé hoře byl v den výročí bitvy odhalen Kříž smíření

ČTK / 10. 11. 2020 21:23

Na pražské Bílé hoře byl v den výročí bitvy odhalen Kříž smíření  V Aleji Českých exulantů nedaleko bojiště na Bílé hoře byl v neděli odhalen Kříž smíření. Ceremoniál jeho odhalení se konal v den výročí bitvy z roku 1620. Autorem kříže je německý benediktýnský mnich a umělecký kovář Abraham Fischer. Odhalení předcházely ekumenické nešpory přímo na Bílé hoře. 

Ze světa

Nizozemští protestanti se hlásí k podílu na pronásledování Židů

ČTK / 9. 11. 2020 22:06

Nizozemští protestanti se hlásí k podílu na pronásledování Židů Pětasedmdesát let po skončení druhé světové války Nizozemská protestantská církev (PKN) uznala svoji spoluvinu na pronásledování Židů. Předseda PKN René de Reuven včera, den před výročím pogromu v Německu, známého jako Křišťálová noc, poprosil židovskou obec o odpuštění.

Ze světa

Australská média u soudu kvůli porušení mlčenlivosti v kauze kardinála Pella

ČTK / 9. 11. 2020 21:51

Australská média u soudu kvůli porušení mlčenlivosti v kauze kardinála Pella V Austrálii dnes začal soud s desítkami novinářů a mediálních společností, které čelí obvinění z porušení mlčenlivosti v kauze australského kardinála George Pella. Pell byl loni odsouzen k šestiletému vězení za sexuální zneužití dvou chlapců, letos byl ale překvapivě zproštěn viny a propuštěn na svobodu.

Ze světa

Zemřel rabín Jonathan Sacks, podlehl rakovině

Vlastní zpráva / 7. 11. 2020 21:45

Zemřel rabín Jonathan Sacks, podlehl rakovině

Vrchní rabín britského Commonwealthu Jonathan Sacks zemřel dnes brzy ráno ve věku 72 let. Zprávu o úmrtí oznámili jeho spolupracovníci na Sacksově twitterovém účtu po ukončení šabatu. Rabín Sacks se s rakovinou už dvakrát léčil, před měsícem mu byla diagnózovaná potřetí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)