Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež odebral byt a plat kardinálu Burkeovi

Ze světa

Papež odebral byt a plat kardinálu Burkeovi

ČTK, red. / 29. 11. 2023 10:49

Papež František se rozhodl odebrat další výsady jednomu ze svých největších oponentů ve vysokých patrech katolické církve, americkému kardinálovi Raymondu Burkeovi. Podle představitele Vatikánu, kterého citovala agentura Reuters, už Burke na papežův příkaz nemá právo používat svůj vatikánský byt a přišel i o svůj plat

Domácí zpravodajství

Červená středa připomene lidi pronásledované pro jejich víru

ČTK / 29. 11. 2023 7:31

Červená středa připomene lidi pronásledované pro jejich víru Česká republika se dnes připojí k iniciativě Červená středa, která připomíná lidi pronásledované pro jejich víru. Symbolem akce je rozsvícené červené světlo symbolizující krev trpících pro víru. V Česku se Červená středa koná letos pošesté. Organizuje ji Česká biskupská konference společně s Ekumenickou radou církví a Federací židovských obcí. 

Ze světa

Papež na žádost lékařů zrušil cestu na klimatický summit do Dubaje

ČTK / 29. 11. 2023 7:29

Papež na žádost lékařů zrušil cestu na klimatický summit do Dubaje Papež František dnes na doporučení lékařů zrušil cestu na klimatický summit do Dubaje, oznámil Vatikán. Šestaosmdesátiletého papeže už několik dnů trápí respirační onemocnění s příznaky chřipky. František měl do Dubaje na třídenní návštěvu odletět v pátek a stát se tak první hlavou katolické církve, která by na klimatickou konferenci COP zavítala.

Ze světa

Úřady mohou svým zaměstnancům zakázat nosit náboženské symboly, rozhodl soud EU

ČTK / 28. 11. 2023 15:24

Úřady mohou svým zaměstnancům zakázat nosit náboženské symboly, rozhodl soud EU Úřady mohou všem svým zaměstnancům zakázat viditelně nosit náboženské symboly, rozhodl dnes Soudní dvůr Evropské unie. 

Domácí zpravodajství

Lipavský na konferenci varoval před růstem antisemitismu i islamofobie

ČTK / 28. 11. 2023 15:24

Lipavský na konferenci varoval před růstem antisemitismu i islamofobie Před růstem antisemitismu i islamofobie ve světě v souvislosti s aktuálním děním na Blízkém východě varoval ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti).

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)