Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zeman v Lidicích varoval před neonacismem. Bohoslužbě předsedal Graubner

Domácí zpravodajství

Zeman v Lidicích varoval před neonacismem. Bohoslužbě předsedal Graubner

Vlastní zpráva / 13. 6. 2016 10:50

V Lidicích si v sobotu lidé připomněli 74 let od vyhlazení obce nacistickými vojáky. Hlavní projev přednesl prezident Zeman, varoval před neonacismem. Bohoslužbě předsedal olomoucký arcibiskup Jan Graubner. I přes deštivé počasí pietní akt pokládání věnců na hrob lidických mužů sledovalo více než tisíc lidí včetně lidických žen a dětí, uvádí portál Týden.cz.

Ze světa

Papež inicioval svátek Marie Magdalény

cirkev.cz / 11. 6. 2016 23:12

Papež inicioval svátek Marie Magdalény Liturgická památka Marie Magdalény bude podle římského kalendáře nově slavena jako svátek. Vyplývá to ze zveřejněného dekretu, který podepsal 3. června prefekt Kongregace pro bohoslužbu a svátosti kardinál Robert Sarah. O změnu požádal papež František.

Ze světa

Papež v červenci navštíví Osvětim, setká se s přeživšími

Vlastní zpráva / 11. 6. 2016 16:58

Papež v červenci navštíví Osvětim, setká se s přeživšími Papež František navštíví koncem července někdejší nacistický vyhlazovací tábor v Osvětimi. Sejde se i s lidmi, kteří pobyt v táboře přežili, oznámil dnes Vatikán. Papež tak učiní ve dnech 27. až 31. července v rámci cesty do Polska, kde se na Světovém dni mládeže setká s mladými lidmi.

Ze světa

Oslavy 90. narozenin královny Alžběty zahájila bohoslužba. Královna si vyjela i na koni

ČTK / 11. 6. 2016 16:55

Oslavy 90. narozenin královny Alžběty zahájila bohoslužba. Královna si vyjela i na koni Bohoslužba v londýnské katedrále sv. Pavla v pátek zahájila víkend oficiálních oslav 90. narozenin britské královny Alžběty II. V kruhu rodinném panovnice oslavila své narozeniny již 21. dubna. Nynějších tradičních veřejných oslav se účastní i královnin manžel princ Philip, který se dnes dožívá 95 let.

Domácí zpravodajství

Diakonie se vyjádřila k prezidentovu výroku. Ten označil neziskové organizace za pijavice

Vlastní zpráva / 11. 6. 2016 16:47

Diakonie se vyjádřila k prezidentovu výroku. Ten označil neziskové organizace za pijavice Diakonie Českobratrské evangelické vydala jako reakci na slova prezidenta republiky o financování neziskových organizací, tedy k výroku hlavy státu, který „neziskové organizace pokládá za pijavice na státním rozpočtu a na tomto názoru setrvává.“ Text prohlášení přinášíme v plném znění

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)