Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duka: Církve by se obrátily na ÚS, kdyby prošlo zdanění náhrad

Domácí zpravodajství

Duka: Církve by se obrátily na ÚS, kdyby prošlo zdanění náhrad

ČTK / 3. 4. 2016 17:27

Pražský arcibiskup Dominik Duka v souvislosti s návrhem KSČM na zdanění náhrad za majetek nevydaný v církevních restitucích hovoří o skryté perzekuci církve ze strany některých politiků.

Domácí zpravodajství

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů

ČTK / 2. 4. 2016 21:59

Centrem Prahy dnes prošli odpůrci potratů Přes 4000 odpůrců potratů prošlo centrem Prahy podle organizátorů akce Národní pochod pro život. Policie své odhady počtu účastníků nechtěla z taktických důvodů uvádět. Loni bylo v Česku uměle ukončeno téměř 21.000 těhotenství. Akce se konala pošestnácté.

Domácí zpravodajství

V Česku vznikne Spojená protestantsko – křesťanská církev. Očekává se i vstup katolické velryby

Vlastní zpráva / 1. 4. 2016 19:12

V Česku vznikne Spojená protestantsko – křesťanská církev. Očekává se i vstup katolické velryby Po vzoru spojení protestantských církví v Nizozemí vznikne od 1.1. 2020 v Česku sjednocená nekatolická církev. Po několikaletém jednání to dnes oznámili představitelé zainteresovaných církví. Tradiční české církve tak chtějí předejít nevyhnutné nutnosti živelného spojování již dnes řízenou personální unii. Tu zatím oddalují jen pravidelné platby od státu z restitučních náhrad. Situaci nezachrání ani křesťané z Iráku, kteří dnes začali hromadně žádat o navrácení pasu a chystají se na přesun zpátky na rodnou nebo naopak německou hroudu.

Domácí zpravodajství

Biskup Vokál zakázal eucharistické průvody a doporučil intercommunio

Vlastní zpráva / 1. 4. 2016 10:26

Biskup Vokál zakázal eucharistické průvody a doporučil intercommunio Královehradecký biskup Jánoš Vokál se rozhodl vydat dekret o zákazu eucharistických průvodů na území své diecéze. Podle mluvčího biskupa Jiřího Voříška ho k tomuto rozhodnutí vedlo zhoršení ekumenických vztahů po loňské akci NEC (Národní eucharistický kongres), kdy ulicemi Brna putovalo s vystavenou monstrancí několik desítek tisíc lidí. Akce ale měla i své kritiky, zejména v řadách protestantských církví.

Domácí zpravodajství

V čele Salvátora místo Halíka Ovčáček

Vlastní zpráva / 1. 4. 2016 10:20

V čele Salvátora místo Halíka Ovčáček Tomáš Halík, který vede římskokatolickou akademickou farnost při kostele Nejsvětějšího Salvátora od roku 1990, byl včera 31.března odvolán. Dle dostupných informací k tomu došlo pro „neposlušnost“.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)