Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dnes je výročí úmrtí filosofa a mluvčího Charty 77 Jana Patočky

Domácí zpravodajství

Dnes je výročí úmrtí filosofa a mluvčího Charty 77 Jana Patočky

Vlastní zpráva / 13. 3. 2016 16:34

13. března 1977 zemřel ve věku nedožitých sedmdesáti let po výslechu na STB Jan Patočka filozof, signatář Charty 77, jeden z jejích prvních tří mluvčích (s Jiřím Hájkem a Václavem Havlem). Jeho pohřeb, který StB bedlivě pozorovala a ovlivňovala (terénní motorky na poli vedle hřbitova, přelety vrtulníků nad hřbitovem, legitimování účastníků), se stal velkou protikomunistickou demonstrací. Policejní perzekuce uspíšila jeho náhlou smrt po mozkové příhodě. 

Domácí zpravodajství

Spisovatel Coelho navštíví Jezulátko, kterému dal jedny z šatiček

ČTK / 12. 3. 2016 15:46

Spisovatel Coelho navštíví Jezulátko, kterému dal jedny z šatiček Brazilský spisovatel Paulo Coelho při své návštěvě Prahy nevynechá kostel Panny Marie Vítězné, kde se pokloní pražskému Jezulátku. To má ve svém šatníku také červené šatičky vyšívané zlatou nitkou, které mu jako projev díků světoznámý autor věnoval v roce 2005.

Domácí zpravodajství

KSČM chce církvím zdanit finanční náhradu za nevydaný majetek

ČTK / 12. 3. 2016 15:37

KSČM chce církvím zdanit finanční náhradu za nevydaný majetek Poslanci KSČM předložili ve Sněmovně návrh, aby finanční náhrady církvím, kterou dostávají za majetek nevydaný v církevních restitucích, podléhala zdanění.

Domácí zpravodajství

Představitelé husitské církve si v parlamentu připomněli výročí narození prezidenta Masaryka

CČSH/redakce / 12. 3. 2016 13:28

Představitelé husitské církve si v parlamentu připomněli výročí narození prezidenta Masaryka 166. výročí narození prvního prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka  si připomněli v pondělí 7. března v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR politici spolu se zástupci Církve Českolovenské husitské (CČSH). Setkání proběhlo v rámci projektu "Naše a evropská společnost". V programu vystoupili předseda Poslanecké sněmovny PČR Jan Hamáček,  patriarcha CČSH Tomáš Butta a pražský biskup David Tonzar.  Zazněla i Masarykova oblíbená píseň "Teče voda, teče, jejiž originální nahrávka v podání černošského chlapce koluje v současnosti po internetu.

Ze světa

Strach z migrace není rasismus, naznačil arcibiskup z Canterbury

ČTK / 11. 3. 2016 14:29

Strach z migrace není rasismus, naznačil arcibiskup z Canterbury Arcibiskup z Canterbury Justin Welby, který je duchovní hlavou anglikánů, vyzval k debatě o strachu z migrace. Britští voliči, kteří se jí obávají, by neměli být označováni za rasisty, řekl Welby v rozhovoru, který dnes otiskl parlamentní magazín The House.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)