Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
OBSE vyzvala Vatikán, aby zastavil soudní stíhání dvou novinářů

Ze světa

OBSE vyzvala Vatikán, aby zastavil soudní stíhání dvou novinářů

ČTK / 23. 11. 2015 17:57

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) dnes vyzvala Vatikán, aby zrušil obžalobu dvou italských investigativních novinářů, kteří informovali o případech finanční zpronevěry ve Vatikánu.

Ze světa

Němečtí Židé žádají omezení počtu přicházejících běženců

ČTK / 23. 11. 2015 17:51

Němečtí Židé žádají omezení počtu přicházejících běženců Němečtí Židé žádají vládu o omezení počtu přicházejících běženců do země. Podle nich mnoho uprchlíků pochází z kultur, v nichž je pevně zakořeněna nenávist k Židům. Pokud se počty běženců nesníží, bude stále těžší obhájit ve společnosti německé hodnoty.

Ze světa

Porošenko pozval papeže na Ukrajinu, ten možná přijede v červnu

ČTK / 23. 11. 2015 11:17

Porošenko pozval papeže na Ukrajinu, ten možná přijede v červnu Ukrajinský prezident Petro Porošenko pozval papeže Františka na návštěvu Ukrajiny. Vyjádřil přitom naději, že se hlavě římskokatolické církve podaří cestu uskutečnit u příležitosti 15. výročí návštěvy Jana Pavla II., což by spadalo na konec června 2016. Porošenka papež přijal ve Vatikánu v pátek. Porošenko poté oznámil, že František pozvánku přijal.

Domácí zpravodajství

Padesátka signatářů dopisu kritizuje mši u Zemana - Dukův tajemník kritiku odmítá

ČTK/red / 22. 11. 2015 20:15

Padesátka signatářů dopisu kritizuje mši u Zemana - Dukův tajemník kritiku odmítá Zhruba pět desítek lidí se podepsalo pod otevřený dopis kardinálu Dominiku Dukovi, v němž ho kritizují za páteční bohoslužbu, kterou sloužil v lánském kostele za prezidenta Miloše Zemana a za vlast. Text otevřeného dopis dnes zaslaly ČTK jeho iniciátorky Ludmila Böhmová a Anna Remešová, studentky římskokatolického vyznání.

Domácí zpravodajství

Duka se v Lánech modlil za představitele státu i oběti terorismu

ČTK/red / 21. 11. 2015 11:44

Duka se v Lánech modlil za představitele státu i oběti terorismu Kardinál Dominik Duka se včera v podvečer v Lánech modlil za představitele českého státu, oběti terorismu i rukojmí teroristů v Mali. Jednu z modliteb přednesl i šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. Do kostela přišlo více než sto lidí, převážně z okolí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)