Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na Svatý Kopeček se chystají stovky Romů na tradiční pouť

Domácí zpravodajství

Na Svatý Kopeček se chystají stovky Romů na tradiční pouť

ČTK / 8. 9. 2015 9:58

Stovky Romů z České republiky, ale i ze Slovenska, se 19. září sjedou na Svatý Kopeček u Olomouce. Koná se zde tradiční romská pouť. K svatokopecké bazilice se vydají z nedalekých Samotišek, na Svatém Kopečku je poté čeká mše romského kněze, ale i řada tanečních vystoupení, koncertů či autorský muzikál.

Domácí zpravodajství

Sobotka: Papežovu iniciativa pomáhá v těchto nelehkých chvílích snížit napětí ve společnosti

ČTK / 7. 9. 2015 16:20

Sobotka: Papežovu iniciativa  pomáhá v těchto nelehkých chvílích snížit napětí ve společnosti Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vítá iniciativu papeže Františka, který vyzval evropské farnosti, náboženská sdružení a kláštery, aby se každý ujal aspoň jedné uprchlické rodiny. Ministerský předseda oceňuje také ochotu církví podílet se na integraci uprchlíků, kteří dostanou azyl. Vláda se zapojením náboženských organizací počítá, uvedl také v dnešním tiskovém prohlášení.

Ze světa

Kardinálové polemizují s Kasperovými návrhy, důraz kladou na posílení vzdělávání o manželství

Vlastní zpráva / 7. 9. 2015 7:41

Kardinálové polemizují s Kasperovými návrhy, důraz kladou na posílení vzdělávání o manželství Pouze několik týdnů před pokračováním synody o rodině, vyjde publikace jedenácti kardinálů, kteří polemizují s návrhy německého kardinála Waltera Kaspera, vyzývá k udržení současných církevních pravidel týkajících se manželství a posílení katolického vzdělání v této oblasti. Čtyři z autorů by se měli synody účastnit osobně. Autorem jedné z esejí v knize je i pražský arcibiskup Dominik Duka.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka: Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím

Vlastní zpráva / 6. 9. 2015 15:14

Kardinál Duka: Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím Podle pražského arcibiskupa Dominika Duky tzv. Islámský stát už nemá nic společného s náboženstvím, protože nevěří v pravdu, nevěří v člověka, ani v nekonečné Boží milosrdenství, uvedl to v pátek na svém facebookovém profilu.

Domácí zpravodajství

Bývalí političtí vězňové se setkali na Svatém Hostýně

ČTK / 6. 9. 2015 14:43

Bývalí političtí vězňové se setkali na Svatém Hostýně Bývalí političtí vězňové se dnes sešli na poutním místě Svatý Hostýn na Kroměřížsku. Tradičně si zde při muklovské pouti připomínají mučení i smrt svých přátel v komunistických žalářích. Bývalých politických vězňů dorazilo podle odhadu místopředsedy pořádající Konfederace politických vězňů ČR Františka Šedivého něco přes stovku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)