Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Zemřel polský arcibiskup Wesolowski obviněný z pohlavního zneužívání dětí

Ze světa

Zemřel polský arcibiskup Wesolowski obviněný z pohlavního zneužívání dětí

ČTK / 28. 8. 2015 12:26

Bývalý polský arcibiskup a papežský nuncius Józef Wesolowski, který jako první prelát měl být souzen ve Vatikánu za pohlavní zneužívání dětí a sbírku dětské pornografie, zemřel v noci na dnešek. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na Vatikán.

Ze světa

Kardinál Levada byl zadržen na Havaji kvůli řízení pod vlivem alkoholu

ČTK / 26. 8. 2015 8:41

Kardinál Levada byl zadržen na Havaji kvůli řízení pod vlivem alkoholu Kardinál a někdejší arcibiskup San Francisca William Levada byl zadržen na Havaji kvůli podezření, že řídil pod vlivem alkoholu. Devětasedmdesátiletý Levada, který kdysi býval jedním z nejvyšších činitelů katolické církve, již vyslovil nad událostí lítost a přislíbil spolupracovat s úřady.

Domácí zpravodajství

NG se odvolá proti rozhodnutí, aby církvi vrátila Madonu z Veveří

ČTK / 24. 8. 2015 17:38

NG se odvolá proti rozhodnutí, aby církvi vrátila Madonu z Veveří Národní galerie v Praze (NG) se v nejbližších dnech odvolá proti rozhodnutí soudu, podle něhož by měla církvi vrátit obraz Madony z Veveří. ČTK to dnes řekla Karolína Pláničková z Národní galerie. Spor o obraz se k soudu dostal poté, co NG odmítla středověkou památku římskokatolické církvi vydat na základě její žádosti podané v rámci majetkového vyrovnání státu s církvemi.

Ze světa

Slovensko je kvůli "křesťanským uprchlíkům" pod palbou kritiky

ČTK / 21. 8. 2015 19:56

Slovensko je kvůli Slovensko se nově kvůli ochotě přijmout hlavně skupinu křesťanů z přívalu uprchlíků směřujících do Evropy ocitlo ve středu pozornosti světových médií i pod palbou kritiky od generálního tajemníka Rady Evropy, považované za "hlídacího psa demokracie" na starém kontinentu.

Ze světa

Papež zaslal poselství do Taizé

radiovaticana.cz / 20. 8. 2015 17:45

Papež zaslal poselství do Taizé Význam svědectví života bratra Rogera u příležitosti stého výročí jeho narození, desátého výročí tragické smrti a také 75. výročí jeho příchodu do Taizé zdůraznil papež František v poselství, které v pondělí během odpoledního setkání v zahradě tamější mnišské komunity přečetl předseda Papežské rady pro podporu jednoty křesťanů kardinál Kurt Koch.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)