Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud bude řešit vlastnictví kláštera v Opočně, chtějí ho kapucíni

Domácí zpravodajství

Soud bude řešit vlastnictví kláštera v Opočně, chtějí ho kapucíni

ČTK / 14. 7. 2015 6:30

Krajský soud v Hradci Králové by měl dnes projednávat odvolání Královéhradeckého kraje proti rozhodnutí Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou týkajícího se vlastnictví bývalého kláštera v Opočně na Rychnovsku.

Ze světa

Ve Štrasburku zazněla kritika pronásledování křesťanů v Africe

Vlastní zpráva / 13. 7. 2015 20:49

Ve Štrasburku zazněla kritika pronásledování křesťanů v Africe Čeští europoslanci za KDU-ČSL kritizovali na zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku pronásledování křesťanů v africkém Súdánu. V rezoluci, kterou přijali, vyzývají súdánskou vládu, aby přestala pronásledovat křesťany, zasahovat do církevních záležitostí a aby reforma právního systému země byla v souladu s dodržováním lidských práv a svobod.

Domácí zpravodajství

Farář Toufar se po 65 letech dočkal důstojného pohřbu v Číhošti

ČTK / 12. 7. 2015 21:46

Farář Toufar se po 65 letech dočkal důstojného pohřbu v Číhošti Bohoslužbou vedenou královéhradeckým biskupem Janem Vokálem dnes v Číhošti na Havlíčkobrodsku vyvrcholila víkendová slavnost k uložení ostatků tamního faráře Josefa Toufara. K poutníkům promluvil kardinál Dominik Duka. V závěru obřadu byla kovová schrána s ostatky kněze ubitého před 65 lety komunistickou Státní bezpečnosti uložena do hrobu v číhošťském kostele Nanebevzetí Panny Marie. Mši sledovaly davy lidí.

Domácí zpravodajství

Komunisty umučený kněz Toufar se 65 let po smrti vrátil do Číhoště

ČTK / 11. 7. 2015 22:41

Komunisty umučený kněz Toufar se 65 let po smrti vrátil do Číhoště V Číhošti na Havlíčkobrodsku dnes lidé vzdávají úctu faráři Josefu Toufarovi umučenému před 65 lety komunistickou Státní bezpečností (StB). Schrána s ostatky vyzvednutými z hromadného hrobu v pražských Ďáblicích byla do farnosti, kterou Toufar naposled spravoval, dopravena v pátek. Od té doby je vystavena v číhošťském kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Ze světa

Papež požádal o odpuštění za prohřešky církve vůči indiánům

ČTK / 10. 7. 2015 23:33

Papež požádal o odpuštění za prohřešky církve vůči indiánům Papež František požádal ve čtvrtek během návštěvy Bolívie o odpuštění za prohřešky, jichž se v minulosti katolická církev dopustila na jihoamerických domorodcích. V jedné z nejdelších řečí od nástupu pontifikátu, která byla podle agentury Reuters nebývale emotivní, rovněž kritizoval přístup vyspělého světa k chudým zemím, nazval jej novým kolonialismem a vyzval ke změně tohoto způsobu smýšlení. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)