Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež přibral na váze, lékaři mu nedoporučují pizzu

Ze světa

Papež přibral na váze, lékaři mu nedoporučují pizzu

ČTK / 3. 4. 2015 20:15

Papež František v posledních měsících hodně přibral na váze, a lékaři mu proto doporučili omezit konzumaci oblíbených těstovin a pizzy. Také má podle nich věnovat víc času pohybu, aby se zbavil stresu, který mu přináší jeho funkce.

Domácí zpravodajství

Happening v centru Prahy připomněl velikonoční události

ČTK / 3. 4. 2015 20:12

Happening v centru Prahy připomněl velikonoční události Poslední pozemské chvíle života Ježíše Krista počínaje jeho večeři s apoštoly až po jeho smrt na kříži, křesťany vykládanou jakou vykupitelskou, připomnělo dnes pouliční vystoupení v centru Prahy. V průvodu hudebníků, performerů a dalších účastníků byla nesena symbolická rakev s trnovou korunou a kyticí růží.

Ze světa

Na Filipínách se i letos odehrál krvavý rituál ukřižování

ČTK / 3. 4. 2015 16:31

Na Filipínách se i letos odehrál krvavý rituál ukřižování Věřící na Filipínách dnes zopakovali krvavý rituál ukřižování, kterým si navzdory nesouhlasu filipínských církevních činitelů i Vatikánu připomínají Velký pátek. Tradiční krvavý obřad se ve městě San Fernando nedaleko Manily odehrává každý rok.

Ze světa

Itálie kvůli Velikonocům zpřísnila protiteroristická opatření

ČTK / 3. 4. 2015 13:51

Itálie kvůli Velikonocům zpřísnila protiteroristická opatření Italská vláda zpřísnila na období Velikonoc bezpečnostní opatření v obavě, že by islamisté mohli tento křesťanský svátek zneužít ke krvavému teroristickému útoku. Ministerstvo vnitra poukázalo na to, že bezpečnostní opatření musejí být obzvláště přísná v Římě kvůli Vatikánu.

Domácí zpravodajství

Na Velikonoce zazní ve vysílání Českého rozhlasu bohoslužba, koncerty i kolednická lovestory

rozhlas.cz / 3. 4. 2015 12:06

Na Velikonoce zazní ve vysílání Českého rozhlasu bohoslužba, koncerty i kolednická lovestory Český rozhlas nabídne o Velikonocích posluchačům i letos tematicky zaměřený program hudby a mluveného slova. Zvlášť bohatý program bude mít stanice Dvojka, která do svého vysílání zařadí například kolednickou lovestory s Martinem Písaříkem a Jiřím Lábusem. Velikonoční program budou mít i další celoplošné a regionální stanice Českého rozhlasu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)