Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Domácí zpravodajství

Vrchním pražským rabínem se stal David Peter

ČTK / 5. 8. 2014 10:53

 Vrchním pražským rabínem se stal po Karolu Sidonovi osmatřicetiletý David Peter. V pondělí ho zvolila pražská židovská obec. Sidon (71) funkci pražského vrchního rabína zastával od roku 1992 a k 1. červenci na ni rezignoval. Zemským rabínem ale zůstává.

Domácí zpravodajství

Církevní fond spravovaný ČSOB má již stamiliony

ČTK / 4. 8. 2014 15:07

Církevní fond spravovaný ČSOB má již stamiliony Katolická církev má v investičním fondu, který spravuje ČSOB, první stamiliony korun. Katolický fond bude spravovat část peněz z restitucí.

Ze světa

Papež pojede v září do Albánie

radiovaticana.cz/red / 1. 8. 2014 16:39

Papež pojede v září do Albánie Včera byl zveřejněn podrobný program čtvrté zahraniční apoštolské cesty papeže Františka, která povede do Albánie. Půjde pouze o jednodenní návštěvu hlavního města Tirany, ale její program je velmi intenzivní. Papež pronese šest promluv.

Domácí zpravodajství

Šéf hejtmanů Hašek požádal biskupy o schůzku kvůli zřízení fondu

ČTK / 31. 7. 2014 20:44

Šéf hejtmanů Hašek požádal biskupy o schůzku kvůli zřízení fondu Předseda Asociace krajů Michal Hašek požádal představitele České biskupské konference (ČBK) o schůzku, na které by chtěl dál jednat o církevních restitucích. Kraje přicházejí s požadavkem na vznik společného fondu, ze kterého by bylo možné financovat některé projekty, například provoz hospiců.

Ze světa

Súdánská křesťanka Meriam Ishag odletěla do USA

ČTK / 31. 7. 2014 20:35

Súdánská křesťanka Meriam Ishag odletěla do USA Súdánská křesťanka, které tamní soud v červnu zrušil trest smrti za odpadlictví od islámu, dnes odletěla do Spojených států. Sedmadvacetiletá Meriam Ishagová, které súdánské úřady po dlouhém zadržování povolily vycestovat ze země, vyrazila do USA přes Itálii, kde se před týdnem sešla s papežem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)