Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ruský soud poslal do vězení devět Svědků Jehovových za extremismus

Ze světa

Ruský soud poslal do vězení devět Svědků Jehovových za extremismus

ČTK / 6. 3. 2024 0:26

Soud v ruském Irkutsku odsoudil k dlouholetým trestům odnětí svobody devět členů náboženské společnosti Svědkové Jehovovi za účast na náboženských obřadech, které soud vyhodnotil jako účast na činnosti extremistické organizace.

Domácí zpravodajství

Na inauguraci olomouckého arcibiskupa Nuzíka se chystají tisíce věřících

ČTK / 5. 3. 2024 11:45

Na inauguraci olomouckého arcibiskupa Nuzíka se chystají tisíce věřících Nový olomoucký arcibiskup Josef Nuzík bude uveden 13. dubna na arcibiskupský stolec během obřadu, který bude součástí bohoslužby v katedrále svatého Václava. Na uvedení v pořadí 15. arcibiskupa olomouckého a metropolity moravského se chystají tisíce věřících, sledovat jej bude i několik set hostů z Česka i zahraničí. Do organizace této události se zapojuje přes 100 lidí, zaměstnanců arcibiskupství i dobrovolníků.

Ze světa

Papež František kritizoval tzv. „genderovou ideologii”. Použití termínu ale může být zavádějící

Vlastní zpráva / 5. 3. 2024 11:13

Papež František kritizoval tzv. „genderovou ideologii”. Použití termínu ale může být zavádějící Papež František ve Vatikánu kritizoval stírání rozdílů mezi muži a ženami, za které podle něj může genderová ideologie. Tu papež označil za nejošklivější hrozbu dneška. Genderová studia, která kritici často nazývají teorií či ideologií, se zabývají vzorci chování, jež lidé přijímají či jsou jim vnucované na základě toho, zda se narodili jako ženy či muži. Poukazují na to, že tyto rozdíly, předsudky, role a chování jsou velmi často kulturně dané, a kritizují je.

Domácí zpravodajství

Stanislav Přibyl se ujal úřadu litoměřického biskupa

ČTK / 2. 3. 2024 19:33

Stanislav Přibyl se ujal úřadu litoměřického biskupa Při slavnostní bohoslužbě, které se zúčastnily stovky lidí, dnes přijal Stanislav Přibyl biskupské svěcení a ujal se tak úřadu biskupa litoměřického. Do katedrály se sjeli lidé z různých koutů republiky i ze zahraničí. 

Ze světa

V Moskvě se uskuteční pohřeb a panychida za Navalného. Vydání těla požadovali i pravoslavní kněží

Vlastní zpráva / 28. 2. 2024 22:28

V Moskvě se uskuteční pohřeb a panychida za Navalného. Vydání těla požadovali i pravoslavní kněží Spolupracovnice a tisková mluvčí Alexeje Navalného Kira Jarmyšová na sociální síti X oznámila, že se pohřeb ruského opozičního lídra uskuteční odpoledne 1. března na Borisovském hřbitově v Moskvě. Navalnyj za nejasných okolností zemřel v trestanecké kolonii 16. února. Pohřbu bude předcházet pohřební bohoslužba (panychida) v pravoslavném chrámu ikony Matky Boží Utiš můj zármutek“.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)