Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ekumenická rada církví vyzývá k pomoci Ukrajině před blížící se zimou

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví vyzývá k pomoci Ukrajině před blížící se zimou

ERC, red. / 23. 11. 2022 9:56

Valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR se na svém jednání v úterý 22. 11. usneslo na prohlášení, ve kterém mimojiné odsuzuje ruskou agresi a vyjadřuje svou blízkost lidu Ukrajiny. Rada zdůraznila potřeby ukrajinských uprchlíků, kteří k nám přišli a přicházejí. Zejména v zimním období je možné, že v důsledku ruských zločinných útoků proti civilní infrastruktuře budeme svědky další vlny příchozích. Církve proto chtějí být připraveny pomáhat.

Ze světa

Papež odvolal vedení celosvětové katolické charity, řízením pověřil správce

ČTK / 23. 11. 2022 9:42

Papež odvolal vedení celosvětové katolické charity, řízením pověřil správce Papež František v úterý odvolal celé vedení římskokatolické charitativní organizace Caritas Internationalis a jejím řízením dočasně pověřil správce. Důvodem jsou nedostatky ve vedení organizace, v žádném případě ale nejde o špatnou správu financí ani nevhodné sexuální chování, uvedl Vatikán.

Domácí zpravodajství

Červená středa připomene lidi pronásledované pro jejich víru

ČTK / 23. 11. 2022 9:36

Červená středa připomene lidi pronásledované pro jejich víru Česká republika se dnes připojí k iniciativě Červená středa, která připomíná lidi pronásledované pro jejich víru. Symbolem akce je rozsvícené červené světlo symbolizující krev trpících pro víru. Kromě červeně nasvícených sakrálních i světských budov se uskuteční mezinárodní konference, společná křesťansko-židovská modlitba či koncert.

Domácí zpravodajství

Spolek Někdo Ti uvěří zveřejnil ke Dni obětí sexuálního zneužívání videospot

Vlastní zpráva / 1. 12. 2022 9:57

Spolek Někdo Ti uvěří zveřejnil ke Dni obětí sexuálního zneužívání videospot 18. listopadu se připomínal Den obětí sexuálního zneužívání. K této připomínce se přidal prostřednictvím videospotu i spolek Někdo Ti uvěří.      

Domácí zpravodajství

Zástupci Prahy a církve se ve středu sejdou kvůli prodeji Jindřišské věže

ČTK / 21. 11. 2022 19:19

Zástupci Prahy a církve se ve středu sejdou kvůli prodeji Jindřišské věže Dosluhující radní hlavního města pro majetek Jan Chabr a nová starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (oba TOP 09) se ve středu sejdou se zástupci správy majetku pražského arcibiskupství ohledně možnosti odkupu Jindřišské věže.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)