Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Trnavský arcibiskup šířil manipulace o útoku na gaybar, omluvil se za to

Ze světa

Trnavský arcibiskup šířil manipulace o útoku na gaybar, omluvil se za to

ČTK / 7. 11. 2022 21:02

Trnavský arcibiskup Ján Orosch čelí kritice kvůli tomu, že v interním oběžníku určeném kněžím zpochybnil, zda byly oběti říjnového homofobního útoku na bratislavský gaybar nevinné. Dnes se rodinám dvou mužů, které tam zastřelil 19letý mladík, i dotčené části veřejnosti, omluvil.

Ze světa

Papež František při návratu z Bahrajnu vyzval EU ke spolupráci při přijímání migrantů a uprchlíků

ČTK, red. / 7. 11. 2022 9:12

Papež František při návratu z Bahrajnu vyzval EU ke spolupráci při přijímání migrantů a uprchlíků Papež František v neděli vyzval Evropskou unii ke spolupráci při přijímání migrantů připlouvajících přes Středozemní moře. Itálie, Španělsko, Řecko a Kypr podle něj nemohou nést zodpovědnost za všechny tyto migranty a uprchlíky.

Ze světa

Lidovky: O vystoupení ruského tanečníka Polunina v Kroměříži už církev nestojí

ČTK / 6. 11. 2022 1:14

Lidovky: O vystoupení ruského tanečníka Polunina v Kroměříži už církev nestojí O vystoupení ruského tanečníka Sergeje Polunina v Kroměříži už církev nestojí. Nelíbí se jí jeho obdiv k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, jehož tvář má třikrát vytetovanou na těle.

Domácí zpravodajství

Katolická církev loni měla zisk 646 mil. Kč, meziročně o 270 mil. Kč více

ČTK / 4. 11. 2022 9:44

Katolická církev loni měla zisk 646 mil. Kč, meziročně o 270 mil. Kč více Hospodaření české katolické církve skončilo loni se ziskem 646 milionů korun, což bylo meziročně o 270 milionů korun více. Církvi klesly oproti roku 2020 příjmy v podobě státního příspěvku i darů a ztrátová je tradičně hlavní, tedy duchovní činnost. Ztrátu pokrývá zisk z hospodářské činnosti, zejména z dlouhodobých investic a lesního hospodaření.

Ze světa

Papež František přiletěl do Bahrajnu, vyslovil se proti trestu smrti

ČTK / 4. 11. 2022 9:27

Papež František přiletěl do Bahrajnu, vyslovil se proti trestu smrti Papež František  přiletěl do Bahrajnu na čtyřdenní návštěvu, jejímž cílem je posílit dialog mezi muslimy a křesťany. Hned v úvodu cesty se František setkal s bahrajnským králem Hamadem bin Ísou Chalífou a dalšími členy královské rodiny v paláci v Sachíru. Tam se papež v projevu vyslovil proti trestu smrti, vyzval k plnění závazků týkajících se úplné náboženské svobody.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)