Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na stěnách ruské mučírny na severu Ukrajiny byly nalezeny ikony a modlitby naškrábané na zeď

Ze světa

Na stěnách ruské mučírny na severu Ukrajiny byly nalezeny ikony a modlitby naškrábané na zeď

Vlastní zpráva / 22. 10. 2022 12:37

Ve Vovčansku v Charkovské oblasti, osvobozeném od okupantů, byly na stěně mučírny nalezeny ikony poškrábané zajatými Ukrajinci, uvádí deník Ukrajinská pravda ve svém internetovém vydání. Na obrázku nad ikonami jsou pak viditelně naškrábané věty z modlitby „Otče náš“.

Domácí zpravodajství

Charita udělila ceny za rok 2022. Oceněn byl i arcibiskup Graubner

ČTK / 21. 10. 2022 23:38

Charita udělila ceny za rok 2022. Oceněn byl i arcibiskup Graubner V katedrále sv. Víta na Pražském hradě se dnes večer udílely Ceny Charity ČR za rok 2022. Obdrželo je devět osobností především z řad dobrovolníků. Předávání cen následovalo po liturgii, které předsedal pražský arcibiskup Jan Graubner. Sám pak také jednu z cen obdržel za olomouckou arcidiecézi, kterou léta vedl.

Domácí zpravodajství

V Emauzích proběhla konference o profesním prostředí kaplanské služby

Vlastní zpráva / 21. 10. 2022 22:20

V Emauzích proběhla konference o profesním prostředí kaplanské služby Pod záštitou České křesťanské akademie a ve spolupráci s Českou biskupskou konferencí, Ekumenickou radou církví, Asociací nemocničních kaplanů, Katolickou asociací nemocničních kaplanů, Vězeňskou duchovní službou, Duchovní službou AČR, Fórem kaplanských služeb a Duchovní službou Policie České republiky se 13. října vytvořilo v refektáři Emauzského opatství v Praze velmi různorodé společenství v rámci konference o kaplanské službě.

Domácí zpravodajství

Evangelická liturgická inciativa oslaví 20.výročí založení ekumenicky pojatým setkáním v Pardubicích

Vlastní zpráva / 21. 10. 2022 10:56

Evangelická liturgická inciativa oslaví 20.výročí založení ekumenicky pojatým setkáním v Pardubicích U příležitosti 20. výročí evangelické liturgické iniciativy Coena se na faře a v kostele Českobratrské církve evangelické v Pardubicích uskuteční liturgický seminář s řadou pozvaných hostů z evangelické církve i ekumeny. Setkání se koná od čtvrtečního večera 24. listopadu do soboty 26. 11. 

Domácí zpravodajství

Ukradené předměty z českých synagog se navrátily do Prahy do muzea

ČTK / 21. 10. 2022 9:39

Ukradené předměty z českých synagog se navrátily do Prahy do muzea Několik předmětů pocházejících z českých židovských obcí, které se našly v nabídce newyorského aukčního domu, převzalo v pondělí Židovské muzeum v Praze. Jedná se o textilie, které byly v letech 1942 až 1944 spolu s desítkami tisíc jiných, převážně rituálních předmětů svezeny do Prahy z venkovských židovských obcí, jejichž existence byla násilně ukončena nacisty a měla zůstat navždy zapomenuta.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)