Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Kardinál Duka a právník Němec nevysoudili omluvu od divadel, ÚS stížnost zamítl

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka a právník Němec nevysoudili omluvu od divadel, ÚS stížnost zamítl

ČTK / 11. 10. 2022 18:27

Ústavní soud (ÚS) zamítl stížnost kardinála Dominika Duky a právníka Ronalda Němce, kteří se domáhali omluvy od brněnských divadel. Zásah do svých osobnostních práv spatřovali v uvedení dvou kontroverzních her na festivalu Divadelní svět Brno. 

Domácí zpravodajství

Desítkám organizací vadí nominace člena Opus Dei na zástupce ombudsmana

Denik N / 11. 10. 2022 11:18

Desítkám organizací vadí nominace člena Opus Dei na zástupce ombudsmana Desítky organizací podpořily otevřený dopis proti nominaci právníka Jakuba Kříže na pozici zástupce ombudsmana, uvádí dnes Denik N. Jakub Kříž je členem katolické církevní organizace Opus Dei. Do funkce ho prosazuje část lidoveckých senátorů.

Ze světa

Turecká opozice chce zákon o právu na svobodné nošení muslimského šátku

ČTK / 10. 10. 2022 21:46

Turecká opozice chce zákon o právu na svobodné nošení muslimského šátku Největší turecká opoziční strana před týdnem předložila v parlamentu návrh, který má zajistit ženám právo svobodně se rozhodnout, zda chtějí nosit ve veřejných institucích šátek. Zakryté vlasy podle muslimského kodexu oblékání ženy v Turecku mít nemusí a před lety to v této zemi bylo dokonce na úřadech či ve školách zakázáno. 

Ze světa

Papež František ostře kritizoval zacházení s migranty u evropských hranic

ČTK, red. / 9. 10. 2022 21:14

Papež František ostře kritizoval zacházení s migranty u evropských hranic Papež František dnes ostře kritizoval zacházení s migranty u evropských břehů. Odpírání vstupu migrantům označil za skandální, nechutné a hříšné. Jeho postoj je v rozporu s přístupem nastupující italské pravicové vlády. Také Česko čelí rekordní migraci. Policisté od začátku roku zajistili na území republiky zhruba 12 tisíc uprchlíků. Nejvíce z nich je ze Sýrie.

Ze světa

Emeritní biskup Zollitsch přiznal krytí viníků a liknavost v kauzách sexualizovaného násilí

Vlastní zpráva / 7. 10. 2022 21:17

Emeritní biskup Zollitsch přiznal krytí viníků a liknavost v kauzách sexualizovaného násilí Robert Zollitsch, bývalý freiburský arcibiskup a předseda DBK (německé biskupské konference) v letech 2008-2014, veřejně přiznal, že se v úřadě dopouštěl závažných chyb. Zollitsch sepsal své prohlášení už 31. srpna. Zveřejněno bylo minulý čtvrtek.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)