Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František odsoudil asistovanou sebevraždu, o které jedná italský parlament

Ze světa

Papež František odsoudil asistovanou sebevraždu, o které jedná italský parlament

ČTK / 10. 2. 2022 11:49

Papež František ve středu odsoudil asistovanou sebevraždu, která je podle něj nepřijatelným odklonem od lékařské etiky. O návrhu zákona regulujícím tento úkon debatují italští poslanci. František chválil paliativní péči, která pomáhá nevyléčitelně nemocným pacientům dožít tak důstojně a pohodlně, jak jen to lze.

Ze světa

Bývalý papež Benedikt požádal o odpuštění v kauze sexuálního zneužívání

ČTK, red. / 9. 2. 2022 0:45

Bývalý papež Benedikt požádal o odpuštění v kauze sexuálního zneužívání Bývalý papež Benedikt XVI. dnes požádal o odpuštění v souvislosti s kauzou sexuálního zneužívání duchovními v době, kdy stál v čele mnichovského arcibiskupství. Duchovní reagoval na nedávnou zprávu, podle níž ještě jako kardinál Joseph Ratzinger pochybil ve čtyřech případech sexuálního obtěžování.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka předsedal liturgii pro řeholníky a zasvěcené osoby. V ČR jsou jich necelé 2 tisíce

apha, red. / 9. 2. 2022 0:34

Kardinál Duka předsedal liturgii pro řeholníky a zasvěcené osoby. V ČR jsou jich necelé 2 tisíce V sobotu 5. února se v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha uskutečnila bohoslužba pro řeholníky a zasvěcené osoby, které předsedal kardinál Dominik Duka. K 1. 1. 2021 žilo v České republice v 93 řeholních domech 626 řeholníků. Pokud jde o ženské řehole, tak u nás působilo ve 137 komunitách 1026 řeholnic.

Ze světa

V Liverpoolu se setkali katoličtí a anglikánští biskupové k ekumenickým rozhovorům

The Tablet / 8. 2. 2022 12:52

V Liverpoolu se setkali katoličtí a anglikánští biskupové k ekumenickým rozhovorům V Liverpoolu se začátkem února setkali katoličtí a anglikánští biskupové ke dvoudenním ekumenickým rozhovorům. Jednalo se o první společné setkání členů katolické biskupské konference a sboru biskupů anglikánské církve od ledna 2019, kdy se sešli v Leicesteru. Akci přecházela  „bratrská pouť“ po Hope Street od katolické k anglikánské katedrále.

Ze světa

Delegáti německé Synodální cesty podpořili dobrovolný celibát nebo účast laiků na nominaci biskupů

Vlastní zpráva / 7. 2. 2022 15:51

Delegáti německé Synodální cesty podpořili dobrovolný celibát nebo účast laiků na nominaci biskupů Ve čtvrtek 2. února bylo ve Frankfurtu nad Mohanem zahájeno III. plenární zasedání německé Synodální cesty. Do neděle  projednalo 14 pracovních předloh ke čtyřem tématům, která budí v Německu největší zájem: podoba kněžství, výkon moci, sexuální morálka a postavení žen v církvi. Pravděpodobně největší emoce budí etická témata a problém dvojí morálky.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)