Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ukrajinští biskupové vytkli papežovi slova o velké ruské říši

Ze světa

Ukrajinští biskupové vytkli papežovi slova o velké ruské říši

ČTK / 6. 9. 2023 23:57

Biskupové ukrajinské řeckokatolické církve dnes papežovi Františkovi vytkli jeho srpnová slova o velké ruské říši. Biskupové uvedli, že jeho projev k mladým ruským katolíkům způsobil mezi věřícími na Ukrajině bolest.

Ze světa

Ve Francii zakázali muslimské abáje ve školách. Podle kritiků to nevyřeší skutečné problémy

ČTK / 5. 9. 2023 22:30

Ve Francii zakázali muslimské abáje ve školách. Podle kritiků to nevyřeší skutečné problémy Zhruba 12 milionů žáků se v pondělí vrátilo do škol ve Francii. V médiích v té souvislosti rezonuje především začátek platnosti zákazu nosit ve školách abáju, tedy dlouhý oděv zakrývající celé tělo, který oblékají některé muslimky

Domácí zpravodajství

Papež přijal Graubnerovu rezignaci, zároveň ho vyzval k setrvání v úřadu

ČTK / 5. 9. 2023 13:24

Papež přijal Graubnerovu rezignaci, zároveň ho vyzval k setrvání v úřadu Papež František přijal rezignaci pražského arcibiskupa Jana Graubnera, kterou mu předložil u příležitosti svých 75. narozenin. Papež zároveň Graubnera vyzval, aby v úřadě nadále setrval, a to až do chvíle, než učiní jiné rozhodnutí.

Výběr Christnetu

Portál Christnet.eu má omezené finanční prostředky na další provoz. Prosíme čtenáře o podporu

Vlastní zpráva / 4. 9. 2023 13:30

Portál Christnet.eu má omezené finanční prostředky na další provoz. Prosíme čtenáře o podporu Portál Christnet.eu má omezené finanční prostředky na další provoz, proto prosíme čtenáře o finanční podporu. Až do září Spolek Christnet hradí na splátky fakturu za zpracování účetnictví a daňového přiznání, přičemž na jeho transparentním účtu 2900316130/2010 je necelých pět tisíc korun. Pravidelně také platíme měsíční faktury za zpravodajství ČTK a odměny za autorské články a redakční práci. 

Ze světa

Papež se v Mongolsku setkal se šamany i s prezidentem. Biskupové z Číny nemohli přijet

ČTK, red. / 4. 9. 2023 1:20

Papež se v Mongolsku setkal se šamany i s prezidentem. Biskupové z Číny nemohli přijet S mongolskými šamany, buddhistickými mnichy či knězem ruské pravoslavné církve se v neděli setkal papež František při pokračování své návštěvy Mongolska. František dnes v Ulánbátaru rovněž předsedal liturgii na hokejovém stadionu, které se zúčastnilo asi 2000 lidí. Na závěr poslal pozdravy občanům Číny

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)