Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Slovenská řádová sestra zemřela po útoku ozbrojenců v Jižním Sudánu

Domácí zpravodajství

Slovenská řádová sestra zemřela po útoku ozbrojenců v Jižním Sudánu

Vlastní zpráva / 21. 5. 2016 10:28

Slovenská řádová sestra, která byla tento týden zraněna při ozbrojeném přepadení v Jižním Sudánu, v pátek svým zraněním podlehla. K incidentu došlo v pondělí, když se sestra Veronika Terézia Racková vracela po odvozu pacienta do nemocnice. Její auto přepadli tři ozbrojenci, při útoku lékařku postřelili.

Domácí zpravodajství

Biskup Malý píše otevřený dopis ministru vnitra a policejnímu prezidentovi

Vlastní zpráva / 20. 5. 2016 0:14

Biskup Malý píše otevřený dopis ministru vnitra a policejnímu prezidentovi Pomocný pražský biskup Václav Malý zaslal 17. května otevřený dopis ministru vnitra Milanu Chovancovi a policejnímu prezidentovi Tomáši Tuhému. Biskup Malý v textu připomíná některé sporné zákroky z poslední doby a varuje před bezmyšlenkovitou horlivostí v práci policie. Zároveň ale uvádí, že bez důvěry v policii se právní stát a demokratická kultura neobejde.

Domácí zpravodajství

Jihočeský kraj navrhuje zdanění finanční náhrady pro církve

ČTK / 19. 5. 2016 23:09

Jihočeský kraj navrhuje zdanění finanční náhrady pro církve Jihočeský kraj navrhuje zdanění finančních náhrad, které dostávají církve za majetek nevydaný v církevních restitucích. Návrh dnes přijalo 31 krajských zastupitelů. Materiál, jenž zamíří do Poslanecké sněmovny, předložila rada Jihočeského kraje, kterou tvoří sociální demokracie a komunisté.

Domácí zpravodajství

Památkový ústav vrátil církvi část Sázavského kláštera

ČTK / 18. 5. 2016 19:19

Památkový ústav vrátil církvi část Sázavského kláštera Národní památkový ústav (NPÚ) vrátil katolické církvi část areálu Sázavského kláštera. Římskokatolická farnost Sázava - Černé Budy dostala v rámci majetkového vyrovnání státu s církvemi budovu fary a kostela. Majetek byl zástupcům farnosti protokolárně i fyzicky předán minulý týden, řekla dnes ČTK mluvčí NPÚ Simona Juračková.

Ze světa

Není možné otevírat hranice migrantům zcela dokořán, připustil papež František

ČTK / 18. 5. 2016 18:47

Není možné otevírat hranice migrantům zcela dokořán, připustil papež František Papež František uznal, že není možné iracionálně otevírat hranice migrantům a uprchlíkům úplně dokořán. V rozhovoru pro francouzský katolický deník La Croix ale poukázal na to, že je nutné klást si na prvním místě otázku, proč k migraci dochází a kde je příčina útěku milionů lidí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)