Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Maltézští rytíři se odvolali kvůli pozemkům v Březněvsi, odkazují na ústavu

Domácí zpravodajství

Maltézští rytíři se odvolali kvůli pozemkům v Březněvsi, odkazují na ústavu

ČTK / 9. 3. 2016 18:03

Řád maltézských rytířů podal na ministerstvo zemědělství odvolání proti rozhodnutí ústředí Státního pozemkového úřadu (SPÚ). To v únoru zrušilo veškerá rozhodnutí svých krajských poboček týkající se vydávání majetku řádu.

Archiv zpráv

Evangelíci diskutovali s německým velvyslancem o pomoci uprchlíkům

e-cirkev / 9. 3. 2016 16:21

Evangelíci diskutovali s německým velvyslancem o pomoci uprchlíkům Možnosti spolupráce při práci s uprchlíky diskutovali minulý týden zástupci Českobratrské církve evangelické a německý velvyslanec Arndt Freiherr Freytag von Lorinhoven. V diskuzi se účastníci setkání shodli, že velkým tématem v Česku je přijetí muslimských uprchlíků českým obyvatelstvem, které má strach z neznámého, s muslimy se v Česku dosud mnoho lidí nesetkalo. ČCE by proto mohla čerpat z německých zkušeností a vzájemně se inspirovat při tvorbě informačních materiálů nebo při komunikaci s ministerstvem vnitra.

Domácí zpravodajství

Úřady loni vydaly církvím celkem už dvě třetiny pozemků

ČTK / 9. 3. 2016 14:14

Úřady loni vydaly církvím celkem už dvě třetiny pozemků Státní instituce loni vydaly v rámci restitucí 43.501 pozemků, téměř dvakrát tolik než v předchozím roce. Budov stát vydal 481, což je číslo přibližně stejné jako o rok dříve. Spolu z pozemky vydanými v letech 2013 a 2014 úřady církvím vydaly ke konci loňského roku 67.259 pozemků, zhruba dvě třetiny z celkově požadovaných asi 112.000 pozemků.

Domácí zpravodajství

Ministr kultury Herman vítá ocenění Tomáše Halíka Oxfordskou univerzitou

red / 9. 3. 2016 13:58

Ministr kultury Herman vítá ocenění Tomáše Halíka Oxfordskou univerzitou Vedení Oxfordské univerzity 8. března 2016 oficiálně schválilo udělení čestného doktorátu – tedy nejvyššího akademického ocenění - deseti osobnostem, jejichž nominace byla zveřejněna před dvěma týdny. Mezi nimi je i český teolog a filosof Tomáš Halík.

Ze světa

Farář původem z Konga čelí v Bavorsku výhrůžkám smrtí

ČTK / 9. 3. 2016 9:32

Farář původem z Konga čelí v Bavorsku výhrůžkám smrtí Katolický kněz Olivier Ndjimbi-Tshiende, který pochází z Konga, po sérii výhrůžek smrtí opustil Zorneding nedaleko Mnichova a od dubna nastoupí na novém místě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)