Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duka vyzval vládu k rychlému vracení zabavené půdy zemědělcům

Domácí zpravodajství

Duka vyzval vládu k rychlému vracení zabavené půdy zemědělcům

ČTK / 19. 1. 2016 22:26

Předseda České biskupské konference (ČBK) kardinál Dominik Duka vyzval vládu k bezodkladnému vracení půdy drobným zemědělcům. Podle něj je neúctou k předkům a jejich potomkům, že majetek zabavený jednotnými zemědělskými družstvy (JZD) ještě nebyl vrácen.

Domácí zpravodajství

V Praze byl odhalen nový pomník Janu Palachovi a jeho matce

Vlastní zpráva / 18. 1. 2016 22:29

V Praze byl odhalen nový pomník Janu Palachovi a jeho matce Více jak stovka lidí v sobotu přihlížela odhalení pomníku Jana Palacha a jeho matky na Alšově nábřeží v Praze. Podle iDNES.cz se ceremoniálu zúčastnila dcera autora skulptur Johna Hejduka Renata, velvyslanci Spojených států a Izraele Andrew Schapiro a Gary Koren, pražská primátorka Andriana Krnáčová (ANO), kardinál Dominik Duka a další čestní hosté.

Ze světa

Papež František navštívil hlavní římskou synagogu, dostane i pozvání do mešity

ČBK, ČTK / 18. 1. 2016 19:28

Papež František navštívil hlavní římskou synagogu, dostane i pozvání do mešity V neděli 17. ledna  navštívil papež František hlavní římskou synagogu. Ve svém projevu zdůraznil židovské kořeny křesťanství a společné poslání katolíků a židů předávat úctu k životu. Papež se také setkal s těmi, kdo přežili holokaust, a uctil oběti deportací do koncentračních táborů.

Ze světa

Italský soud osvobodil kněze v případu praní špinavých peněz

ČTK / 18. 1. 2016 18:27

Italský soud osvobodil kněze v případu praní špinavých peněz Italský soud dnes osvobodil bývalého vysokého úředníka Vatikánu, kněze Nunzia Scarana, v případu týkajícím se korupce a praní špinavých peněz. Stejný soud mu ale zároveň udělil dvouletý podmíněný trest vězení za pomluvu. Informovala o tom agentura ANSA.

Ze světa

Modlitby Anděl Páně se Vatikánu zúčastnilo 7000 běženců

ČTK / 18. 1. 2016 6:38

Modlitby Anděl Páně se Vatikánu zúčastnilo 7000 běženců Papežovy tradiční nedělní modlitby Anděl Páně se včera na vatikánském Svatopetrském náměstí zúčastnilo mimo jiné 7000 uprchlíků, které František na církevní setkání pozval. Odpoledne pak papež navštívil hlavní římskou synagogu, kde prohlásil, že násilí je v rozporu se třemi monoteistickými náboženstvími, tedy judaismem, křesťanstvím a islámem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)