Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Evropskou cenu Karla Velikého příští rok dostane papež František

Ze světa

Evropskou cenu Karla Velikého příští rok dostane papež František

ČTK / 23. 12. 2015 14:17

Cenu Karla Velikého, jedno z nejprestižnějších evropských ocenění, převezeme příští rok papež František. S odvoláním na vedení společnosti pro udílení ceny sídlící v západoněmeckých Cáchách o tom dnes informovala agentura DPA. V době krize prý papež lidem nabízí naději a povzbuzení.

Ze světa

Papež František přijme v lednu íránského prezidenta Rúháního

ČTK / 22. 12. 2015 23:34

Papež František přijme v lednu íránského prezidenta Rúháního Papež František přijme v lednu ve Vatikánu íránského prezidenta Hasana Rúháního. Informovala o tom dnes vatikánská tisková agentura. Poslední návštěva íránské hlavy státu ve Vatikánu se uskutečnila v roce 1999.

Domácí zpravodajství

STEM: Více než třetina Čechů Vánoce spojí s návštěvou kostela

ČTK / 22. 12. 2015 23:28

STEM: Více než třetina Čechů Vánoce spojí s návštěvou kostela Více než třetina Čechů o Vánocích navštíví kostel. Činí tak i v případě, že se nepovažují za věřící. Aspoň jednou měsíčně ale chodí do kostela jen asi osm procent občanů. Vyplývá to z průzkumu STEM, kterého se počátkem letošního prosince zúčastnilo 1014 respondentů.

Ze světa

Křesťanská starostka zachránila Vánoce v Betlémě

radiovaticana.cz / 22. 12. 2015 10:48

Křesťanská starostka zachránila Vánoce v Betlémě Oslavy vánoc v místě Ježíšova narození měly být letos zrušeny. Palestinská vláda se totiž rozhodla zrušit veškeré veřejné oslavy na celém Západním břehu Jordánu. Oficiálním důvodem je intifáda trvající od října. Křesťané se proti restrikcím vzbouřili a oslavy Narození Páně v Betlémě nakonec budou, byť v omezené míře.

Domácí zpravodajství

Skončila první část procesu blahořečení obětí babického případu

Vlastní zpráva / 21. 12. 2015 9:40

Skončila první část procesu blahořečení obětí babického případu Pečeť biskupské kurie dnes v Brně symbolicky uzavřela první část procesu blahořečení kněžích Jana Buly a Václava Drboly. Tisícistránkový spis nyní čeká cesta do Říma v uzavřených schránkách. Druhá fáze beatifikace je v rukou Kongregace pro blahořečení a svatořečení v Římě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)