Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Poslední rozloučení se saleziánem Antonínem Nevolou se konají v Plzni, Praze a ve Fryštáku

Domácí zpravodajství

Poslední rozloučení se saleziánem Antonínem Nevolou se konají v Plzni, Praze a ve Fryštáku

Apha /redakce / 7. 12. 2015 15:23

V pátek 27. listopadu 2015 zemřel ve věku 48 let po krátké závažné nemoci kněz aředitel Salesiánského střediska mládeže v Praze-Kobylisích, později v Plzni  Antonín Nevola. Poslední rozloučení se konají dnes v 16.30 hodin v Plzni v kostele sv. Martina a Prokopa - pro farnost, Salesiánské středisko a přátele z Plzně (celebruje biskup František Radkovský), v úterý 8. prosince  v 18.30 hodin v Praze-Kobylisích v kostele sv. Terezie - pro salesiánskou rodinu (celebruje biskup Karel Herbst) a ve středu 9. prosince  v 14.00 hodin ve Fryštáku v kostele sv. Mikuláše.

Domácí zpravodajství

Židům začaly osmidenní svátky Chanuka

ČTK / 7. 12. 2015 9:33

Židům začaly osmidenní svátky Chanuka Se západem slunce včera začal osmidenní židovský svátek světel Chanuka. Je spojený s postupným zapalováním svíček na osmiramenném svícnu, které symbolizují víru ve vítězství dobra nad zlem, svobody nad útlakem a poznání nad nevědomostí.

Ze světa

Papež symbolicky rozsvítil vánoční strom, podpořil migranty

ČTK / 7. 12. 2015 9:24

Papež symbolicky rozsvítil vánoční strom, podpořil migranty Papež František včera večer zapálil svíčku symbolizující naději pro migranty ve stejnou chvíli, kdy byl rozsvěcen vánoční strom před bazilikou svatého Františka v Assisi. Pod stromem je vystavena dřevěná rybářská loď použitá v roce 2014 africkými uprchlíky.

Ze světa

Vatikán si objednal první externí audit, firma s ním začne hned

ČTK / 6. 12. 2015 20:29

Vatikán si objednal první externí audit, firma s ním začne hned Vatikán včera oznámil, že si objednal první externí audit svého majetku. Jde prý o součást úsilí papeže Františka zajistit průhlednost hospodaření církve, kterou v posledních letech postihlo několik finančních skandálů, informuje agentura Reuters.

Ze světa

Tomáš Halík jmenován víceprezidentem mezinárodní vědecké rady ve Washingtonu

red / 4. 12. 2015 9:41

Tomáš Halík jmenován víceprezidentem mezinárodní vědecké rady ve Washingtonu Během svého pobytu v USA byl  prof. Tomáš Halík jmenován víceprezidentem celosvětově působící Rady pro výzkum hodnot a filozofie (Council for Research in Values and Philosophy) se sídlem ve Washingtonu DC.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)