Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vatikán popřel zprávy médií, že má papež nezhoubný nádor na mozku

Ze světa

Vatikán popřel zprávy médií, že má papež nezhoubný nádor na mozku

ČTK / 21. 10. 2015 11:22

Vatikán dnes popřel zprávy italských médií, že má papež František nezhoubný nádor na mozku. "Papež se účastní veškerých svých aktivit s obvyklým vysokým nasazením. Šíření nepodložených zpráv je hluboce nezodpovědné a nestojí za to tomu věnovat pozornost," citovala agentura Reuters z prohlášení vatikánského mluvčího Federika Lombardiho.

Domácí zpravodajství

Stovky lidí v Praze upozornily na vlnu útoků vůči Židům v Izraeli

ČTK / 19. 10. 2015 8:12

Stovky lidí v Praze upozornily na vlnu útoků vůči Židům v Izraeli Přibližně dvě až tři stovky lidí včera na shromáždění na Václavském náměstí upozornily na vlnu útoků vůči Židům, které se v posledních měsících dějí v Izraeli. Akci pořádaly kongregace Bnej Israel, Židovská liberální unie, Mezinárodní křesťanské velvyslanectví v Jeruzalémě, Liga proti antisemitismu a facebooková skupina Podporujeme Izrael.

Ze světa

Papež František svatořečil rodiče světice Terezie z Lisieux

ČTK / 19. 10. 2015 8:03

Papež František svatořečil rodiče světice Terezie z Lisieux Papež včera poprvé v moderních dějinách svatořečil manželský pár, rodiče katolické světice Terezie z Lisieux z 19. století. Manželé Louis a Marie-Azelie Martinovi se podle Františka vyznačovali pokorou a laskavostí.

Domácí zpravodajství

Na Národní eucharistický kongres do centra Brna přijelo kolem 25.000 věřících

ČTK / 17. 10. 2015 13:21

Na Národní eucharistický kongres do centra Brna přijelo kolem 25.000 věřících Kolem 25.000 lidí přišlo dnes na brněnské náměstí Svobody na mši, kterou vyvrcholil 1. národní eucharistický kongres v ČR. Věřící pak šli v průvodu na Zelný trh, kde byl hlavní program ukončen společným vyznáním víry, tedy obnovou smlouvy s Bohem, a požehnáním.

Ze světa

Papež ve Vatikánu navštívil útulek pro bezdomovce

ČTK / 16. 10. 2015 20:52

Papež ve Vatikánu navštívil útulek pro bezdomovce Papež František navštívil ve čtvrtek večer útulek pro bezdomovce, který byl z jeho iniciativy otevřen minulý týden nedaleko Svatopetrského náměstí. Vydal se tam po skončení jednacího dne biskupské synody o rodině, sdělil dnes podle agentury APA Vatikán.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 88)