Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vysoký vatikánský teolog se přihlásil k homosexualitě

Ze světa

Vysoký vatikánský teolog se přihlásil k homosexualitě

ČTK/radiovaticana.cz / 5. 10. 2015 8:00

Polský katolický kněz Krzysztof Charamsa, který je vysoce postaveným vatikánským teologem, se veřejně přihlásil k homosexualitě. Učinil takv pátek,  těsně před nedělním začátkem synody (sněmu biskupů) o manželství a rodině. Vatikánský mluvčí Federico Lombardi označil podle agentury APA načasování jeho kroku za nezodpovědné.

Ze světa

Ve Vatikánu začala synoda o manželství a rodině

ČTK / 5. 10. 2015 7:52

Ve Vatikánu začala synoda o manželství a rodině Papež František na úvod biskupské synody o manželství a rodině, která včera začala ve Vatikánu, zdůraznil nerozlučitelnost manželství, což je tradiční postoj katolické církve. Zároveň dodal, že církev do svých řad musí přijímat i lidi, kteří chybují.

Domácí zpravodajství

Armáda ČR má nového hlavního kaplana

ccsh.cz/red / 2. 10. 2015 22:42

Armáda ČR má nového hlavního kaplana Hlavním kaplanem Armády ČR se v úterý 29. září oficiálně stal římskokatolický kněz plk. Jaroslav Knichal. Nahradil husitského duchovníko plk. Jana Konzlera. Při příležitosti jeho oficiálního uvedení do funkce se ve vojenském kostele svatého Jana Nepomuckého na Hradčanech konala slavnostní bohoslužba.

Ze světa

Papež se v USA soukromě setkal se svým přítelem - homosexuálem

ČTK / 2. 10. 2015 22:30

Papež se v USA soukromě setkal se svým přítelem - homosexuálem Papež František se při své nedávné návštěvě Spojených států ve Washingtonu soukromě setkal s homosexuálním párem. Stalo se tak den předtím, než se tajně setkal s americkou úřednicí, která odmítla vydávat oddací listy párům stejného pohlaví. Informují o tom dnes zahraniční média.

Domácí zpravodajství

Plzeňská diecéze zatím nezná jméno nástupce biskupa Radkovského

ČTK / 2. 10. 2015 12:30

Plzeňská diecéze zatím nezná jméno nástupce biskupa Radkovského Plzeňská diecéze zatím neví, kdo v jejím čele nahradí dosavadního biskupa Františka Radkovského, který je biskupem od vzniku diecéze v roce 1993. Když loni 3. října oslavil 75. narozeniny, na funkci rezignoval. Kdy bude jmenovaný jeho nástupce, zatím není známé, řekl dnes ČTK mluvčí biskupství Ján Grajcár.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)