Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
I letos se v centru Prahy uskuteční velkopáteční happening

Domácí zpravodajství

I letos se v centru Prahy uskuteční velkopáteční happening

cb.cz / 2. 4. 2015 7:58

Chodci na pražské pěší zóně mají letos opět možnost zažít mimořádnou podívanou. Na Velký pátek 3. dubna 2015 v 15 hodin začne před chrámem sv. Mikuláše na Starém Městě happening spojený s připomínkou poslední večeře Páně. Průvod hudebníků, performerů a dalších účastníků se pak s rakví a pohřební kapelou vydá na Jungmannovo náměstí.

Domácí zpravodajství

Velikonoční triduum ve svatovítské katedrále

apha.cz / 2. 4. 2015 7:46

Velikonoční triduum ve svatovítské katedrále Velikonoční triduum tvoří večerní slavnost v předvečer Velkého pátku na památku Večeře Páně, liturgie Velkého pátku a Slavnost velikonoční noci spolu s nedělní slavností Zmrtvýchvstání Páně. Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP zve všechny, kteří nemají kde slavit obřady Svatého týdne, aby přišli do katedrály, jejíž oltář je symbolickým středem pražské arcidiecéze.

Domácí zpravodajství

Dnes je Zelený čtvrtek, připomíná Kristovu poslední večeři s učedníky

ČTK / 2. 4. 2015 7:38

Dnes je Zelený čtvrtek, připomíná Kristovu poslední večeři s učedníky Dnes je Zelený čtvrtek, kdy si křesťané připomínají Kristovu poslední večeři s apoštoly. V katolických kostelích budou kněží při večerních mších mýt nohy vybraným mužům, jako to dělal Ježíš apoštolům.

Domácí zpravodajství

Zeman: Zbytek funkčního období strávím v Klášteře

Vlastní zpráva / 1. 4. 2015 13:30

Zeman: Zbytek funkčního období strávím v Klášteře Při pravidelném sekání trávy s představiteli místních křesťanských církví na zahraděna zámku v Lánech, se prezident Miloš Zeman svěřil kardinálu Dominiku Dukovi se záměrem strávit zbytek svého politického života v Klášteře. Tuto informaci magazínu Christnet.cz potvrdil, poté dementoval a následně opět potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Domácí zpravodajství

V Olomouci čtou veřejně Bibli 24 hodin v kuse

ČTK / 31. 3. 2015 7:50

V Olomouci čtou veřejně Bibli 24 hodin v kuse Boxeři, hokejisté, ale i školáci či senioři se letos zapojili do čtyřiadvacetihodinového čtení bible, které začalo včera vpodvečer v kapli svatého Jeronýma olomoucké radnice. Do úterního podvečera se u bible vystřídá na 240 lidí všech generací.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)