Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František kritizoval tzv. „genderovou ideologii”. Použití termínu ale může být zavádějící

Ze světa

Papež František kritizoval tzv. „genderovou ideologii”. Použití termínu ale může být zavádějící

Vlastní zpráva / 5. 3. 2024 11:13

Papež František ve Vatikánu kritizoval stírání rozdílů mezi muži a ženami, za které podle něj může genderová ideologie. Tu papež označil za nejošklivější hrozbu dneška. Genderová studia, která kritici často nazývají teorií či ideologií, se zabývají vzorci chování, jež lidé přijímají či jsou jim vnucované na základě toho, zda se narodili jako ženy či muži. Poukazují na to, že tyto rozdíly, předsudky, role a chování jsou velmi často kulturně dané, a kritizují je.

Domácí zpravodajství

Stanislav Přibyl se ujal úřadu litoměřického biskupa

ČTK / 2. 3. 2024 19:33

Stanislav Přibyl se ujal úřadu litoměřického biskupa Při slavnostní bohoslužbě, které se zúčastnily stovky lidí, dnes přijal Stanislav Přibyl biskupské svěcení a ujal se tak úřadu biskupa litoměřického. Do katedrály se sjeli lidé z různých koutů republiky i ze zahraničí. 

Ze světa

V Moskvě se uskuteční pohřeb a panychida za Navalného. Vydání těla požadovali i pravoslavní kněží

Vlastní zpráva / 28. 2. 2024 22:28

V Moskvě se uskuteční pohřeb a panychida za Navalného. Vydání těla požadovali i pravoslavní kněží Spolupracovnice a tisková mluvčí Alexeje Navalného Kira Jarmyšová na sociální síti X oznámila, že se pohřeb ruského opozičního lídra uskuteční odpoledne 1. března na Borisovském hřbitově v Moskvě. Navalnyj za nejasných okolností zemřel v trestanecké kolonii 16. února. Pohřbu bude předcházet pohřební bohoslužba (panychida) v pravoslavném chrámu ikony Matky Boží Utiš můj zármutek“.

Ze světa

Šéf Hamásu vyzval Palestince k pochodu na Chrámovou horu začátkem ramadánu

ČTK / 28. 2. 2024 19:15

Šéf Hamásu vyzval Palestince k pochodu na Chrámovou horu začátkem ramadánu Šéf hnutí Hamás Ismáíl Haníja dnes vyzval Palestince, aby na začátku postního měsíce ramadánu, který letos začíná kolem 10. března, pochodovali na Chrámovou horu v Jeruzalémě.

Ze světa

V Alžírsku otevřeli po letech průtahů největší mešitu v Africe

ČTK / 28. 2. 2024 9:41

V Alžírsku otevřeli po letech průtahů největší mešitu v Africe Alžírsko v neděli slavnostně otevřelo novou mešitu na pobřeží Středozemního moře, která je třetí největší na světě. Kvůli politickým otřesům se dokončení stavby neustále prodlužovalo a zdražovalo, informovala dnes agentura AP.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)