Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Meditačními a duchovními kurzy v kolínském klášteře ročně projdou stovky lidí

Domácí zpravodajství

Meditačními a duchovními kurzy v kolínském klášteře ročně projdou stovky lidí

ČTK / 20. 12. 2022 12:00

Meditačními a duchovními kurzy, které nabízí Centrum spirituality sídlící v kolínském klášteře, ročně projdou stovky účastníků. Velmi oblíbené jsou například pobyty v ústraní a tichu, uvedl psychoterapeut a ředitel centra Oldřich Jirsa. 

Ze světa

Papež oslavil 86. narozeniny, pro případ zhoršení zdraví má připravenu rezignaci

ČTK / 19. 12. 2022 0:21

Papež oslavil 86. narozeniny, pro případ zhoršení zdraví má připravenu rezignaci Papež v roce 2013 poté, co ho zvolili do úřadu, podepsal rezignační dopis. Ten by se měl použít v případě, že by se mu vážně a trvale zhoršilo zdraví a nemohl plnit povinnosti. František to podle agentury Reuters uvedl v dnes zveřejněném rozhovoru.

Domácí zpravodajství

Začíná židovský svátek chanuka, na pražském nádraží Bubny zapálí první svíci rabíni Sidon a Peter

www.pamatnikticha.cz / 16. 12. 2022 23:46

Začíná židovský svátek chanuka, na pražském nádraží Bubny zapálí první svíci rabíni Sidon a Peter Osmidenní židovský svátek chanuka začíná v neděli 18. prosince, kdy Památník ticha organizuje od 18 hodin chanukové setkání Světlo nové naděje na pražském nádraží Bubny. Přes něj odcházeli lidé před více než osmdesáti lety do ghett pro svůj židovský původ, často ve svých rodinách udržovali obě tradice. 

Ze světa

Německo vrátí středověké textilie do kostela v Gdaňsku

Vlastní zpráva / 16. 12. 2022 23:07

Německo vrátí středověké textilie do kostela v Gdaňsku Pozdně středověké textilie se mají jako výraz německo-polského přátelství vrátit z Lübecku do mariánského kostela v Gdaňsku. Unie evangelických církví v Německu a farnost u kostela Panny Marie v Gdaňsku se dohodly, že vlastnictví tzv. Gdaňského pokladu liturgických textilií přejde v příštích letech na farnost u mariánského kostela v Gdaňsku a vrátí se na místo svého původu.

Domácí zpravodajství

Skauti rozváži betlemské světlo, přijal je i prezident Zelenskyj v Kyjevě

ČTK, red. / 15. 12. 2022 9:57

Skauti rozváži betlemské světlo, přijal je i prezident Zelenskyj v Kyjevě Skauti o víkendu přivezli do Česka betlémské světlo. Cestovali s ním z Vídně do Brna vlakem a v neděli jej oficiálně předali biskupovi v brněnské katedrále svatého Petra a Pavla na Petrově. Příští týden v sobotu jej rozvezou vlaky po celé republice.  Betlemské světlo se mezitím dostalo i do Kyjeva a skauty přijal prezident Zelenskyj.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)