Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Červená středa připomene lidi pronásledované pro jejich víru

Domácí zpravodajství

Červená středa připomene lidi pronásledované pro jejich víru

ČTK / 23. 11. 2022 9:36

Česká republika se dnes připojí k iniciativě Červená středa, která připomíná lidi pronásledované pro jejich víru. Symbolem akce je rozsvícené červené světlo symbolizující krev trpících pro víru. Kromě červeně nasvícených sakrálních i světských budov se uskuteční mezinárodní konference, společná křesťansko-židovská modlitba či koncert.

Domácí zpravodajství

Spolek Někdo Ti uvěří zveřejnil ke Dni obětí sexuálního zneužívání videospot

Vlastní zpráva / 1. 12. 2022 9:57

Spolek Někdo Ti uvěří zveřejnil ke Dni obětí sexuálního zneužívání videospot 18. listopadu se připomínal Den obětí sexuálního zneužívání. K této připomínce se přidal prostřednictvím videospotu i spolek Někdo Ti uvěří.      

Domácí zpravodajství

Zástupci Prahy a církve se ve středu sejdou kvůli prodeji Jindřišské věže

ČTK / 21. 11. 2022 19:19

Zástupci Prahy a církve se ve středu sejdou kvůli prodeji Jindřišské věže Dosluhující radní hlavního města pro majetek Jan Chabr a nová starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (oba TOP 09) se ve středu sejdou se zástupci správy majetku pražského arcibiskupství ohledně možnosti odkupu Jindřišské věže.

Ze světa

V kyjevském klášteře se přou kvůli písňi o matičce Rusi

ČTK / 20. 11. 2022 11:00

V kyjevském klášteře se přou kvůli písňi o matičce Rusi Vedení slavného kyjevského pravoslavného kláštera Kyjevskopečerská lávra se snaží podle ukrajinských médií zahladit skandál, kdy tu zazněla píseň či modlitba "za matičku Rus". Ukrajinská církev je rozštěpená na část, která vyhlásila nezávislost na Moskvě, a na část historicky podřízenou moskevskému patriarchátu, od kterého se osamostatnila až na konci května. 

Ze světa

Tomáš Halík povede exercicie rakouských biskupů

Vlastní zpráva / 20. 11. 2022 10:47

Tomáš Halík povede exercicie rakouských biskupů Každoroční duchovní cvičení rakouské biskupské konference v benediktinském klášteře St. Lambrecht letos povede mons. Tomáš Halík. Týdenních exercicií se účastní všichni rakouští biskupové včetně vídeňského arcibiskupa kardinála Schönborna. Letošní exercicie biskupů jsou duchovní přípravou v rámci evropského synodálního procesu. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)