Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Japonský premiér nařídil vyšetřování činnosti Církve sjednocení

Ze světa

Japonský premiér nařídil vyšetřování činnosti Církve sjednocení

ČTK / 17. 10. 2022 12:53

Japonský premiér Fumio Kišida dnes nařídil vyšetřování japonské Církve sjednocení, která má podle dřívějších zjištění blízké vazby na členy jeho vládnoucí Liberálnědemokratické strany (LDP). Církev sjednocení je pod drobnohledem od července, kdy střelec zabil bývalého premiéra Šinzóa Abeho. 

Ze světa

Papež František oznámil rozhodnutí prodloužit synodální proces do roku 2024

Vlastní zpráva / 16. 10. 2022 14:17

Papež František oznámil rozhodnutí prodloužit synodální proces do roku 2024 Po dnešní modlitbě Anděl Páně papež František oznámil, že se synodální shromáždění biskupů, které představuje závěrečnou fázi probíhajícího synodálního procesu na téma „Za synodální církev: společenství, spoluúčast, poslání“, bude konat ve dvou zasedáních. První proběhne v říjnu 2023 a druhé v říjnu 2024.

Domácí zpravodajství

Starokatolíci odsouhlasili kněžské i biskupské svěcení žen a žehnání partnerství

Vlastní zpráva / 14. 10. 2022 15:20

Starokatolíci odsouhlasili kněžské i biskupské svěcení žen a žehnání partnerství V těchto dnech se v Bystřici pod Hostýnem koná 51. synoda Starokatolické církve v ČR. Úvodní bohoslužbě předsedal biskup Pavel Benedikt Stránský. Dnes pak Synoda velkou většinou odhlasovala umožnění kněžského a biskupského svěcení žen. Starokatolíci se dále usnesli na zavedení obřadu žehnání partnerství, včetně svazků osob téhož pohlaví.

Ze světa

Běloruská vláda nařídila uzavřít ikonický Červený kostel v Minsku

Vlastní zpráva / 12. 10. 2022 23:45

Běloruská vláda nařídila uzavřít ikonický Červený kostel v Minsku Vláda v Bělorusku přikázala uzavřít ikonický „Červený kostel“ v samém centru hlavního města Minsku na náměstí Nezávislosti.  V roce 2020 se chrám stal útočištěm protivládních demonstrantů a církev tehdy protestovala proti zásahu policie v jeho prostorách.

Ze světa

Papež se modlil za oběti bombardování ukrajinských měst, v Koloseu se zúčastní modlitby za mír

vaticannews, ČTK / 12. 10. 2022 11:46

Papež se modlil za oběti bombardování ukrajinských měst, v Koloseu se zúčastní modlitby za mír Papež František se modlil za oběti ombardování ukrajinských měst ze strany Ruska a vyzval "ty, kteří mají osud války ve svých rukou", aby s ním přestali. Vatikán pak potvrdil, že se František 25. října společně s představiteli světových náboženství zúčastní závěrečného aktu každoroční modlitby za mír.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)