Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prezidentská kampaň v Brazílii: Lula ujišťuje, že nemá smlouvu s ďáblem

Ze světa

Prezidentská kampaň v Brazílii: Lula ujišťuje, že nemá smlouvu s ďáblem

ČTK, red. / 7. 10. 2022 10:05

Kampaň před druhým kolem prezidentských voleb v Brazílii ovládla otázka víry, Boha a ďábla - levicový exprezident Luiz Inácio Lula da Silva musel vyvracet zprávy, že má "smlouvu s ďáblem", a ujišťoval, že je křesťan. Jeho volební soupeř Jair Bolsonaro, který je současnou hlavou Brazílie, bude muset vysvětlovat video, na němž hovoří v zednářské lóži.

Ze světa

Putin slaví 70. narozeniny a byla zavražděna Politkovská. Patriacha Kirill vyzval k modlitbám

ČTK, red. / 7. 10. 2022 9:48

Putin slaví 70. narozeniny a byla zavražděna Politkovská. Patriacha Kirill vyzval k modlitbám Moskevský patriarcha Kirill, který stojí v čele ruské pravoslavné církve, vyzval preláty, duchovní a věřící modlit se zdraví ruského prezidenta Vladimira Putina. Věřící mají doporučeno modlit se nejen 7. října, kdy Putin slaví 70. narozeniny, ale i následující den. Dnes je také výročí vraždy ruské novinářky a kritičky prezidenta Putina Anny Politkovské.

Ze světa

V Hongkongu probíhá proces s kardinálem Josephem Zenem

ČTK / 5. 10. 2022 9:33

V Hongkongu probíhá proces s kardinálem Josephem Zenem V Hongkongu probíhá proces s kardinálem Josephem Zenem, který je jednou z nejvlivnějších postav římskokatolické církve v Asii, a dalšími pěti lidmi. Čelí obvinění, že náležitě nezaregistrovali humanitární fond, který zřídili na podporu demonstrantů zatčených při prodemokratických protestech před třemi lety.

Ze světa

Izrael uzavřel kvůli svátku Jom kipur hranice, celá země se na den zastavila

ČTK, red. / 5. 10. 2022 9:21

Izrael uzavřel kvůli svátku Jom kipur hranice, celá země se na den zastavila Izraelské mezinárodní Ben Gurionovo letiště včera zastavilo na den provoz, ze silnic zmizela auta, zastavila se veřejná doprava a postupně se odmlčelo rozhlasové a televizní vysílání. Začal nejvýznamnější svátek roku Jom kipur, neboli Den smíření.

Domácí zpravodajství

Cisterciácké opatství Osek neuspělo ve sporu s Uměleckoprůmyslovým museem

ČTK / 3. 10. 2022 9:44

Cisterciácké opatství Osek neuspělo ve sporu s Uměleckoprůmyslovým museem Cisterciácké opatství Osek s konečnou platností neuspělo ve sporu, který vedlo s Uměleckoprůmyslovým museem v Praze o soubor sbírkových předmětů z někdejšího klášterního majetku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 52)