Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ve Frankfurtu nad Mohanem pokračuje Synodální cesta: neprošel text o změně sexuální morálky v církvi

Ze světa

Ve Frankfurtu nad Mohanem pokračuje Synodální cesta: neprošel text o změně sexuální morálky v církvi

Vlastní zpráva / 12. 9. 2022 12:43

Ve dnech 8.-10. září v německém Frankfurt nad Mohanem se konalo IV. plenární zasedání německého reformního procesu Synodální cesta. Byly odhlasovány texty Ženy ve službách a úřadech v církvi, Nové hodnocení homosexuality v nauce církve a Základ služby církve. Naopak dokument o sexuální morálce v církvi  nebyl přijat. Ke schválení chyběly tři hlasy biskupů.

Ze světa

Anglikánští biskupové z celého světa se sešli na Lambethské konferenci v Anglii

www.getsemany.cz / 12. 9. 2022 1:23

Anglikánští biskupové z celého světa se sešli na Lambethské konferenci v Anglii Anglikánští biskupové z celého světa se setkali na XV. Lambethské konferenci, která se uskutečnila od 26. července do 8. srpna. Na konferenci se v Canterbury sešlo přibližně 650 biskupů ze 165 zemí, aby se společně účastnili bohoslužeb, modliteb a diskusí o klíčových otázkách ovlivňujících život jejich společenství na celém světě.

Ze světa

Lotyšský parlament odhlasoval odluku lotyšské církve od Moskvy

ČTK / 10. 9. 2022 11:54

Lotyšský parlament odhlasoval odluku lotyšské církve od Moskvy Lotyšský parlament dnes přijal zákon, který vyvádí lotyšskou pravoslavnou církev z podřízenosti moskevskému patriarchátu. Stalo se tak z iniciativy lotyšského prezidenta Egilse Levitse, napsal server Delfi.

Ze světa

Papeže Františka hluboce zarmoutila smrt královny Alžběty II. Vatikán

ČTK / 9. 9. 2022 13:01

Papeže Františka hluboce zarmoutila smrt královny Alžběty II. Vatikán Papeže Františka hluboce zarmoutila smrt britské královny Alžběty II. V kondolenčním vzkazu novému králi Charlesovi III. vyzdvihl „velkorysou službu (britskému) národu a Společenství, příkladnou oddanost úkolům, pevné svědectví víry v Ježíše Krista“ zesnulé panovnice.

Ze světa

Írán chce využívat systém rozpoznávání tváře, aby dohlížel na nošení hidžábu

ČTK / 6. 9. 2022 14:04

Írán chce využívat systém rozpoznávání tváře, aby dohlížel na nošení hidžábu Íránská vláda má v plánu ve veřejné dopravě využívat technologii rozpoznávání obličejů, aby identifikovala ženy, jež nedodržují přísné nařízení, které se týká povinného nošení hidžábu. Hidžáb je šátek, jímž si muslimské ženy zahalují vlasy, krk a ramena a dekolt.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)