Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František v horkém létě poslal do římských věznic 15.000 nanuků

Ze světa

Papež František v horkém létě poslal do římských věznic 15.000 nanuků

ČTK / 8. 9. 2021 16:56

Papež František v letošním velmi teplém létě poslal 15.000 nanuků vězňům v římských nápravných zařízeních, oznámil včera Vatikán. Ve jménu hlavního představitele katolické církve je doručil papežův almužník kardinál Konrad Krajewski.

Domácí zpravodajství

Romská pouť se vrací na Svatý Kopeček, sloužit liturgii bude biskup Malý

ČTK, red. / 6. 9. 2021 11:47

Romská pouť se vrací na Svatý Kopeček, sloužit liturgii bude biskup Malý Tradiční Romská pouť, na kterou míří Romové z celé Moravy i Slovenska, se po dvou letech znovu přesouvá na Svatý Kopeček u Olomouce, který je s touto akcí spjat od počátku. Uskuteční se tuto sobotu a sloužit bohoslužbu bude biskup Václav Malý. Předchozí dva ročníky se uskutečnily v Olomouci v katedrále svatého Václava, důvodem byla rozsáhlá rekonstrukce svatokopecké baziliky. 

Ze světa

Na akce s papežem na Slovensku se nově dostanou nejen očkovaní proti covidu-19

ČTK / 6. 9. 2021 11:34

Na akce s papežem na Slovensku se nově dostanou nejen očkovaní proti covidu-19 Na veřejné akce s papežem Františkem při jeho návštěvě Slovenska se dostanou nejen lidé očkovaní proti nemoci covid-19, ale nově také zájemci s potvrzením o negativním výsledku testu nebo o prodělání nemoci v posledních 180 dnech. Ke zmírnění podmínek došlo poté, co se na očekávaný vrchol papežovy návštěvy z hlediska návštěvnosti, a to na bohoslužbu v Šaštíně, dosud přihlásila jen zhruba desetina z dříve předpokládaných 350.000 osob.

Ze světa

Většina britských náboženských organizací kryje zneužívání dětí, tvrdí zpráva

ČTK / 2. 9. 2021 18:23

Většina britských náboženských organizací kryje zneužívání dětí, tvrdí zpráva Většina náboženských organizací v Anglii a Walesu nedokáže ochránit děti před sexuálním zneužíváním a kryje ho. Vyplývá to z dnes zveřejněné zprávy britské nezávislé komise pro vyšetřování zneužívání dětí (IICSA). Podle komise se sexuální zneužívání odehrává v prostředí všech významných náboženství.

Ze světa

Papež vyzval k integraci migrantů a kritizoval intervenční politiku Západu

ČTK / 1. 9. 2021 18:56

Papež vyzval k integraci migrantů a kritizoval intervenční politiku Západu Papež František vyzval k pomoci afghánským i dalším uprchlíkům, které podle něj země mají nejen přijmou, ale i chránit a integrovat. Pokud je neintegrují, mohou se tito lidé stát nebezpečím, protože se cítí být cizími.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)