Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud zrušil předběžné opatření, spolek Kverulant nemusí odstranit kritický článek o Dukově nadaci

Domácí zpravodajství

Soud zrušil předběžné opatření, spolek Kverulant nemusí odstranit kritický článek o Dukově nadaci

ČTK / 22. 7. 2021 22:21

Odvolací soud zrušil předběžné opatření, které nařizovalo spolku Kverulant z jeho webu odstranit článek o údajném vyvádění církevního majetku přes nadaci kardinála Dominika Duky. Podle usnesení, které ČTK poskytl člen správní rady spolku Jan Urban, je téma článku věcí veřejného zájmu.

Ze světa

Papež František se při středoevropské cestě setká s Orbánem i Čaputovou

ČTK / 21. 7. 2021 17:46

Papež František se při středoevropské cestě setká s Orbánem i Čaputovou Papež František se na zářijové návštěvě Maďarska a Slovenska setká se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou i s maďarským prezidentem Jánosem Áderem a premiérem Viktorem Orbánem. Ukazuje to dnes zveřejněný podrobný itinerář papežovy středoevropské cesty, která je naplánovaná na 12. až 15. září.

Ze světa

Nové motu proprio mění pravidla pro předkoncilní liturgii

Vatican News / 20. 7. 2021 22:42

Nové motu proprio mění pravidla pro předkoncilní liturgii Papež v pátek zveřejnil motu proprio, kterým nově definuje způsoby používání předkoncilního misálu. Papež je znepokojen a cítí nutnost zasáhnout. Skupiny spojené se starobylou liturgií nesmí vylučovat legitimitu liturgické reformy, nařízení II. vatikánského koncilu a papežského magisteria.

Ze světa

Soud EU rozhodl, že zaměstnavatelé mohou zakázat nošení muslimských šátků

ČTK / 20. 7. 2021 22:29

Soud EU rozhodl, že zaměstnavatelé mohou zakázat nošení muslimských šátků Zaměstnavatelé mají za určitých okolností právo zakázat muslimským ženám zakrývat si v práci hlavu či obličej v souladu s požadavky jejich víry. Ve čtvrtek o tom rozhodl Soudní dvůr Evropské unie, který řešil spor dvou německých muslimek postihovaných zaměstnavateli za nošení šátků.

Ze světa

V muslimském světě začal svátek oběti, v Mekce se symbolicky kamenoval satan

ČTK / 20. 7. 2021 22:22

V muslimském světě začal svátek oběti, v Mekce se symbolicky kamenoval satan V Mekce dnes pokračovala muslimská pouť rituálem symbolického kamenování satana. V muslimském světě začíná významný svátek oběti (íd al-adhá), při němž se porážejí obětní zvířata a jejich maso rozdává potřebným. Pouť do Mekky se koná druhý rok s omezeným počtem věřících.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)