Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Katolická církev měla loni zisk miliardu, meziročně o 400 mil Kč více

Domácí zpravodajství

Katolická církev měla loni zisk miliardu, meziročně o 400 mil Kč více

ČTK / 24. 11. 2023 11:02

Hospodaření katolické církve v Česku loni skončilo v zisku 1,044 miliardy korun, jak novinářům včera uvedl generální sekretář České biskupské konference Stanislav Přibyl. Ztrátu z hlavní, tedy duchovní činnosti ve výši 616,9 milionu korun pomohla vykrýt hospodářská činnost, která skončila s kladným výsledkem 1,66 miliardy korun. 

Ze světa

Italští rabíni kritizovali papeže za jeho setkání s Izraelci a Palestinci a následné prohlášení

ČTK / 24. 11. 2023 1:09

Italští rabíni kritizovali papeže za jeho setkání s Izraelci a Palestinci a následné prohlášení Rada italských rabínů 23. listopadu ostře kritizovala papeže Františka za jeho středeční setkání s Izraelci a Palestinci ve Vatikánu a následné prohlášení, ve kterém hlava katolické církve označila současný konflikt mezi Izraelem a palestinským radikálním hnutím Hamás za terorismus. Podle rabínů dal papež na stejnou úroveň napadené a útočníky a nezaznělo od něj jasné odsouzení útoku radikálního hnutí Hamás na Izrael ze 7. října, píše agentura Reuters.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada volila své vedení. Zástupci církví přijali i stanovisko k situaci na Blízkém východě

ERC, red. / 23. 11. 2023 10:26

Ekumenická rada volila své vedení. Zástupci církví přijali i stanovisko k situaci na Blízkém východě Valné shromáždění Ekumenické rady církví v ČR na svém jednání v úterý 21. 11. v Praze zvolilo své předsednictvo na další dva roky. Předsedou ERC zůstává v druhém funkčním období biskup Slezske církve evangelické a.v. Tomáš Tyrlík. Shromáždění přijalo také prohlášení k situaci na Blízkém východě.

Domácí zpravodajství

Česká pravoslavná církev odvolala tajemníka Střelce, bývalého pracovníka StB

ČTK / 23. 11. 2023 0:53

Česká pravoslavná církev odvolala tajemníka Střelce, bývalého pracovníka StB Česká pravoslavná církev odvolala svého tajemníka Igora Střelce, bývalého pracovníka komunistické rozvědky Státní bezpečnost (StB), kritizovaného věřícími.

Ze světa

Síť X žaluje Media Matters kvůli zprávě o reklamách vedle antisemitského obsahu

ČTK / 22. 11. 2023 13:36

Síť X žaluje Media Matters kvůli zprávě o reklamách vedle antisemitského obsahu Provozovatel americké sociální sítě X (bývalý Twitter) podal žalobu na organizaci Media Matters, která se zabývá sledováním médií. Tvrdí, že organizace platformu X pomluvila, když zveřejnila zprávu, že reklamy významných značek se na síti objevily vedle příspěvků propagujících Adolfa Hitlera a nacistickou stranu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)