Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Desítky humanitárních pracovníků každý rok přijdou o život při pomoci druhým

Domácí zpravodajství

Desítky humanitárních pracovníků každý rok přijdou o život při pomoci druhým

Diakonie.cz / 29. 8. 2016 0:47

V pátek 19. srpna se připominal Světový humanitární den, jenž je věnován všem humanitárním pracovníkům, kteří pomáhají v rizikových oblastech. Jen v loňském roce bylo podle údajů The Aid Worker Security database zabito, uneseno nebo zraněno 287 humanitárních pracovníků, kteří při své práci pomáhali ostatním.

Domácí zpravodajství

Evangelíci odmítají, že by chtěli v moravských Myslibořicích budovy, které nestavěli

e-cirkev.cz / 25. 8. 2016 17:10

Evangelíci odmítají, že by  chtěli v moravských Myslibořicích budovy, které nestavěli Ústředí Diakonie ČCE přijalo v poslední době několik dotazů ohledně článku „Evangelíci žalují Myslibořice a stát. Chtějí i budovy, které nestavěli“, který byl publikován 16. srpna v krajské mutaci serveru iDNES.cz. Českobratrská církev evangelická a její Diakonie usilují výhradně o tu část majetku, kterou zmiňované „Obecně prospěšné českobratrské družstvo…“ zakoupilo či zbudovalo. Tvrzení, že „Evangelíci … chtějí i budovy, které nestavěli“, je tedy nejen zjednodušující, ale bohužel i nepravdivé.

Domácí zpravodajství

Hrad Bouzov dál patří státu, Německý řád u soudu neuspěl

ČTK / 24. 8. 2016 16:10

Hrad Bouzov dál patří státu, Německý řád u soudu neuspěl Jedna z nejznámějších moravských památek v Olomouckém kraji, hrad Bouzov na Olomoucku, zůstane ve vlastnictví státu. Rozhodl o tom dnes olomoucký okresní soud, který zamítl žalobu Německého řádu na Národní památkový ústav (NPÚ).

Domácí zpravodajství

Opoziční Úsvit opět navrhl zpřísnění podmínek pro církve a náboženské společnosti

ČTK / 24. 8. 2016 11:18

Opoziční Úsvit opět navrhl zpřísnění podmínek pro církve a náboženské společnosti Opoziční Úsvit opět navrhl zpřísnění podmínek pro přiznávání takzvaných zvláštních práv církvím. K žádostem by se musely podle předlohy vyjadřovat i tajné služby a policie.

Ze světa

Papež poděkoval záchranářům, jež hledají přeživší po zemětřesení

ČTK / 24. 8. 2016 11:07

Papež poděkoval záchranářům, jež hledají přeživší po zemětřesení Papež František poděkoval záchranářům a dobrovolníkům za jejich úsilí při pátrání po přeživších zemětřesení, které dnes časně ráno zasáhlo střední Itálii. Informovala o tom agentura ANSA. Zprávu o tragédii papež přijal s hlubokým zármutkem.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)