Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v Nairobi vyzval k boji s bídou, jež plodí násilí

Ze světa

Papež v Nairobi vyzval k boji s bídou, jež plodí násilí

ČTK / 25. 11. 2015 21:50

Papež František dnes odpoledne přiletěl do Keni, kde zahájil cestu do tří afrických zemí. Po příletu keňskou vládu vyzval k boji proti chudobě a nerovnosti, jež plodí násilí. Novinářům na palubě letadla řekl, že chce v Africe poskytnout duchovní i materiální podporu.

Domácí zpravodajství

Evangelíci uvedli do funkce novou synodní radu, přijali prohlášení k terorismu a uprchlické krizi

e-cirkev.cz /redakce / 25. 11. 2015 0:24

Evangelíci uvedli do funkce novou synodní radu, přijali prohlášení k terorismu a uprchlické krizi Při slavnostních bohoslužbách v evangelickém kostele U Salvátora v Praze byla v sobotu 21. listopadu uvedena do funkce nová synodní rada Českobratrské církve evangelické (ČCE). Bohoslužby byly součástí jednání synodu ČCE , který mimojiné přijal prohlášení o nedávných teroristických útocích a uprchlické krizi.

Ze světa

Ve Vatikánu začal proces kvůli úniku informací o zneužití peněz

ČTK / 24. 11. 2015 14:59

Ve Vatikánu začal proces kvůli úniku informací o zneužití peněz Před vatikánským soudem dnes začal proces s pěti osobami obžalovanými v souvislosti se skandálem, který se týká úniku informací o údajném zneužívání financí ve Vatikánu. Mezi souzenými jsou také dva italští novináři, kteří případy zpronevěry zveřejnili. Hrozí jim až osm let vězení.

Domácí zpravodajství

Policie opět navrhla obžalobu Vladimíra Sáňky kvůli muslimské knize

ČTK / 24. 11. 2015 14:54

Policie opět navrhla obžalobu Vladimíra Sáňky kvůli muslimské knize Policie navrhla podruhé obžalobu kvůli šíření údajné radikální islámské knihy. ČTK to dnes řekl šéf Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Jan Lelek. Případ souvisí s loňským zásahem v pražských muslimských centrech, po němž byl z vydání knihy šířící rasismus obviněn bývalý předseda pražské muslimské obce Vladimír Sáňka.

Domácí zpravodajství

Přes tisíc lidí se účastnilo pohřební slavnosti za život kněze Bohumila Koláře

Vlastní zpráva / 24. 11. 2015 11:22

Přes tisíc lidí se účastnilo pohřební slavnosti za život kněze Bohumila Koláře "Ve stínu oslav, upomínek a manifestací ke dni 17. listopadu začátku pádu komunistického režimu – se v pravé poledne konala v pražském Karlíně velká „manifestace“ jiného druhu: manifestace víry. Při zaplněném kostele asi 1500 účastníků se konala velká děkovná slavnost rozloučení s P. Bohumilem Kolářem, jedenadevadesátiletým knězem. Přišlo ho doprovodit asi 170 kněží, z Čech, Německa a Slovenska a 8 biskupů", popisuje na svých stránkách kardinal.cz Miroslav Vlk.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)