Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Soud začal řešit žalobu benediktinů kvůli pozemkům na Broumovsku

Domácí zpravodajství

Soud začal řešit žalobu benediktinů kvůli pozemkům na Broumovsku

ČTK / 12. 11. 2015 16:26

Státní pozemkový úřad neměl podle právní zástupkyně benediktinů důvod, aby odmítl restituční nárok Benediktinského opatství svatého Václava v Broumově na vydání pozemků na Broumovsku. Advokátka Alena Štumpfová to uvedla u Krajského soudu v Hradci Králové.

Domácí zpravodajství

Na podporu hladovějících uprchlíků vznikla postní iniciativa. Prahu zaplní lidé v reflexních vestách

Vlastní zpráva / 13. 11. 2015 9:03

Na podporu hladovějících uprchlíků vznikla postní iniciativa. Prahu zaplní lidé v reflexních vestách Evangelický farář Mikuláš Vymětal jezdí pomáhat uprchlíkům do českých dentenčních zařízení a organizuje různé formy pomoci těmto lidem. Byl také první, kdo informoval o protestní hladovce několika desítek uprchlíků z detenčního zařízení v Drahonicích. Na jejich podporu se rozhodl  vytvořit řetězový půst. Na výročí listopadové revoluce se pak v Praze sejdou dobrovolníci a sympatizanti tzv. Czech týmu.

Ze světa

Bývalému opatovi v Itálii zabavili prý zpronevěřený půlmilion eur

ČTK / 12. 11. 2015 8:57

Bývalému opatovi v Itálii zabavili prý zpronevěřený půlmilion eur Hotovost a cennosti v hodnotě více než půl milionu eur (13,5 milionu Kč) dnes zabavily italské úřady bývalému opatovi významného středoitalského kláštera Montecassino. Příslušník benediktinského řádu Pietro Vittorelli údajně částku ve stejné výši církvi zpronevěřil.

Ze světa

Vatikán zahájil vyšetřování novinářů kvůli úniku materiálů

ČTK / 12. 11. 2015 8:49

Vatikán zahájil vyšetřování novinářů kvůli úniku materiálů Vatikán dnes zahájil v rámci vyšetřování úniku materiálů poukazujících na údajnou zpronevěru církevních fondů pro chudé a nemocné vyšetřovat i dva italské novináře, kteří na nesrovnalosti upozornili. Informovala o tom agentura AP.

Domácí zpravodajství

Starokatolická církev bude volit nového biskupa

Vlastní zpráva / 12. 11. 2015 8:39

Starokatolická církev bude volit nového biskupa V den svých 64. narozenin, tedy rok před věkovou hranicí pro odchod do emeritury, se biskup Dušan Hejbal v souladu řádem volby biskupa Starokatolické církve v ČR rozhodl nabídnout svoji službu církvi i po dosažení věku 65 let, stanoveného Ústavou církve. Tuto nabídku učinil podle internetových stránek Starokatolické církve na dobu tří let, která ale nebyla církví přijata. Volba nového biskupa se uskuteční ve dnech 7. – 9. dubna 2016. Místem konání bude klášter Želiv.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)