Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Suspendovaný německý biskup nebude platit za luxusní sídlo

Ze světa

Suspendovaný německý biskup nebude platit za luxusní sídlo

ČTK / 10. 9. 2015 18:58

Rok a půl po rezignaci kontroverzního německého biskupa Franze Petera Tebartze-van Elsta, kritizovaného kvůli nákladné přestavbě sídla v Limburgu, Vatikán rozhodl, že proti němu nezahájí žádné církevně-právní řízení.

Ze světa

Lístky na papežovu mši ve Filadelfii byly pryč za 30 sekund

ČTK / 10. 9. 2015 18:53

Lístky na papežovu mši ve Filadelfii byly pryč za 30 sekund Za pouhou půlminutu si ve středu zájemci rozebrali lístky na mši, kterou papež František odslouží během své návštěvy Spojených států na konci měsíce. Cesta hlavy katolické církve do převážně protestantské země poutá velkou pozornost a Bílý dům ve stejný den oznámil, že Františka osobně už na letišti přivítá prezident Barack Obama.

Ze světa

Papež zjednodušil a urychlil postup pro anulování manželství

ČTK / 8. 9. 2015 14:05

Papež zjednodušil a urychlil postup pro anulování manželství Papež František radikálně zjednodušil a urychlil církevní postup při prohlašování neplatnosti manželství. Informovaly o tom zahraniční tiskové agentury. Nejzásadnější reforma týkající se katolického sňatku za dlouhá staletí by měla vést k tomu, že katolíci budou moci snadněji ukončovat problematická manželství.

Domácí zpravodajství

Na Svatý Kopeček se chystají stovky Romů na tradiční pouť

ČTK / 8. 9. 2015 9:58

Na Svatý Kopeček se chystají stovky Romů na tradiční pouť Stovky Romů z České republiky, ale i ze Slovenska, se 19. září sjedou na Svatý Kopeček u Olomouce. Koná se zde tradiční romská pouť. K svatokopecké bazilice se vydají z nedalekých Samotišek, na Svatém Kopečku je poté čeká mše romského kněze, ale i řada tanečních vystoupení, koncertů či autorský muzikál.

Domácí zpravodajství

Sobotka: Papežovu iniciativa pomáhá v těchto nelehkých chvílích snížit napětí ve společnosti

ČTK / 7. 9. 2015 16:20

Sobotka: Papežovu iniciativa  pomáhá v těchto nelehkých chvílích snížit napětí ve společnosti Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vítá iniciativu papeže Františka, který vyzval evropské farnosti, náboženská sdružení a kláštery, aby se každý ujal aspoň jedné uprchlické rodiny. Ministerský předseda oceňuje také ochotu církví podílet se na integraci uprchlíků, kteří dostanou azyl. Vláda se zapojením náboženských organizací počítá, uvedl také v dnešním tiskovém prohlášení.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)