Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V září bude odhalen památník sv. Zdislavy v jejím rodném Křižanově

Domácí zpravodajství

V září bude odhalen památník sv. Zdislavy v jejím rodném Křižanově

ČTK / 9. 4. 2015 7:40

Památník svaté Zdislavy v jejím rodném Křižanově bude odhalen 27. září. Do již připraveného kruhového základu, který v průměru měří 12 metrů, bude do poloviny května osazena kamenná kašna.Uprostřed kašny bude stát bronzová socha světice, vytvoří ji sochař Otmar Oli

Domácí zpravodajství

Evangelíci pořádají konference o Janu Husovi a o vztahu reformace a mystiky

Vlastní zpráva / 8. 4. 2015 10:41

Evangelíci pořádají konference o Janu Husovi a o vztahu reformace a mystiky Ve dnech 9. – 12. dubna se v Praze uskuteční mezinárodní teologická konference o mistru Janu Husovi, které se koná v jubilejním roce 600. výročí jeho mučednické smrti na kostnickém koncilu. V pátek 10. dubna mají zájemci možnost zúčastnit se jiného ekumenického semináře, který pořádají evangelicí, tentokrát v Kolíně na evangelické faře. Jedná se o studijní setkání s tématem "Reformace a mystika".

Domácí zpravodajství

Duka s Fajfrem požehnají novou kapli v Ústřední vojenské nemocnici

apha.cz / 8. 4. 2015 9:25

Duka s Fajfrem požehnají novou kapli v Ústřední vojenské nemocnici Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP spolu s předsedou Ekumenické rady církví Danielem Fajfrem požehná 8. dubna 2015 v 17.00 hodin novou ekumenickou kapli Milosrdného Samaritána v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. 

Domácí zpravodajství

Litoměřické muzeum ukazuje zničené kostely severních Čech

ČTK / 7. 4. 2015 18:00

Litoměřické muzeum ukazuje zničené kostely severních Čech Výstavu zachycující desítky zničených kostelů v severních Čechách otevřelo dnes Oblastní muzeum v Litoměřicích. Církevní stavby musely ustoupit těžbě i komunistickému režimu. O výstavu mají zájem i v zahraničí, měla by putovat například do Drážďan.

Ze světa

Papež opět naléhal na svět, aby nepřehlížel pronásledování křesťanů

ČTK / 6. 4. 2015 19:30

Papež opět naléhal na svět, aby nepřehlížel pronásledování křesťanů Papež František dnes opět vyzval mezinárodní společenství, aby podniklo kroky proti vyvražďování křesťanů v některých částech světa, a nepřehlíželo to. V proslovu k poutníkům a turistům na Svatopetrském náměstí se podle agentury AP rozhorlil nad osudem křesťanů, kteří jsou terčem islámských extremistů na Blízkém východě.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)